Web Analytics
Borislava Perić-Ranković: Osvojila sam medalju za kraj karijere - BetaRS

Borislava Perić-Ranković: Osvojila sam medalju za kraj karijere

Olimpijada | 04.09.2024 | access_time 14:10
Borislava Perić-Ranković: Osvojila sam medalju za kraj karijere
Foto: HINA/Damir SENCAR

Srpska parastonoteniserka Borislava Perić-Ranković posle plasmana u polufinale i osvajanja medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu izjavila je danas da se lepo oseća i da joj je ovo medalja sa kojom završava karijeru.

Borislava Perić-Ranković je danas u četvrtfinalu pobedila Britanku Megan Šeklton sa 3:2 u setovima (12:10, 9:11, 11:1, 10:12, 11:8).

"Trudila sam se da ostanem u fokusu i probam da pružim pravi otpor. Ja jesam bila favorit, ali su oni mlađi. Nisam se dala, i to je urodilo plodom", rekla je Borislava Perić-Ranković za Radio Televiziju Srbije (RTS)

Za srpsku parastonoteniserku to je 32. velika medalja i poslednja u karijeri.

"Možda je i simbolično što sam je pobedila 3:2, jer mi je ovo 32. velika medalja u karijeri. Veoma se lepo osećam, medalja za kraj karijere. Daću sve od sebe i u polufinalu da prođem Kineskinju koja je bila bolja od Indijke sa kojom bih teže igrala", rekla je srpska parastonoteniserka.

Polufinala su na programu 7. septembra od 10.00.

Ako pobedi u polufinalnom duelu, srpska parastonoteniserka će se boriti za zlato, dok joj u slučaju poraza oko vrata ostaje bronza.

To je četvrta medalja za Srbiju u Parizu, a druga za Borislavu Perić-Ranković, pošto je već osvojila srebro u paru sa Nadom Matić.

Teme