Web Analytics
AIK banka donirala više od 7,6 miliona dinara Centru za podršku porodici u Nišu - BetaRS

AIK banka donirala više od 7,6 miliona dinara Centru za podršku porodici u Nišu

Ekonomija | Izvor: Beta | 04.09.2024 | access_time 14:55
AIK banka donirala više od 7,6 miliona dinara Centru za podršku porodici u Nišu
Foto: AIK banka
AIK banka objavila je danas da je ove godine izdvojila više od 7,6 miliona dinara za unapređenje rada Centra za brigu o porodici u Nišu, u okviru svoje dugogodišnje saradnje sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija.

Kako je istaknuto, ova sredstva će omogućiti poboljšanje životnih uslova socijalno ugroženih porodica, pružanje roditeljskog savetovanja i unaređenje uslova za odrastanje dece, kako bi se sprečilo njihovo izdvajanje iz porodica.

Precizirano je da će, zahvaljujući novoj donaciji AIK banke, Fondacija SOS Dečija sela Srbija moći direktno da pomogne 76 socijalno i materijalno ugroženih porodica sa 198 dece i mladih, kao i 114 roditelja, kroz aktivnosti Centra za podršku porodici u Nišu.

Ocenjeno je da podrška dolazi u pravom trenutku, jer će Fondacija nastaviti da razvija kapacitete lokalne zajednice, podižući svest o značaju preventivnog rada i pružanja podrške ugroženim porodicama.

"Posvećenost zajednici u kojoj živimo i poslujemo jedan je od ključnih stubova korporativne culture u AIK banci. Višegodišnja saradnja sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija omogućila je da veliki broj porodica dobije neophodnu podršku i postane sigurnije i bolje mesto za odrastanje dece", izjavio je predsednik Izvršnog odbora AIK banke Petar Jovanović.

Dodao je da su stručnjaci iz Fondacije, uz pomoć donacija AIK banke, uspeli da unaprede i prošire svoje aktivnosti, što je, smatra, od značaja za unapređenje društva u celini.

Navedeno je da su uz AIK banku, rad SOS Dečija sela Srbija, podržali i MK Grupa i MK Mountain Resort.

MK Grupa je tokom prošle i ove godine izdvojila 170.000 evra za Program podrške za majke i bebe, dok je MK Mountain Resort donirao pet miliona dinara za Centar za podršku porodici u Raški, čije usluge koristi više od 24 porodice i 96 dece, mladih i odraslih članova porodica.

Teme