Web Analytics
Selaković i Dačić uputili saučešće povodom smrti glumice Rade Đuričin - BetaRS

Selaković i Dačić uputili saučešće povodom smrti glumice Rade Đuričin

Kultura | 04.09.2024 | access_time 17:25
Selaković i Dačić uputili saučešće povodom smrti glumice Rade Đuričin
Foto: Beta/Miloš Miškov
 Ministar kulture Nikola Selaković uputio je danas telegram saučešća povodom smrti glumice Rade Đuričin.

 

Selaković je u telegramu naveo da je danas težak dan za kulturu zbog odlaska još jednog velikog imena "naše umetničke scene", kao i da ga je pogodila vest o odlasku "divne, drage i uvek nasmejane Rade Đuričin velike dramske umetnice koja je obogatila i oplemenila našu glumačku pozornicu".

"Impresivnom harizmom, raskošnim talentom i neverovatnom sposobnošću da radost kojom je plenila širi oko sebe, ostavila je neizbrisv trag u našem pozorištu, kinematografiji i našoj kulturi. Pamtićemo Radu ne samo po izvanrednim ulogama i tome što je davala sebe tokom interpretacije velikih književnih dela, već i kao jedinstvenu ličnost koja je do kraja živela i slavila život", naveo je Selaković.

Selaković i Dačić uputili saučešće povodom smrti glumice Rade Đuričin
BETAPHOTO/Jugoslovensko dramsko pozoriste/Miroslav Krstic

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Rade Đuričin, koja je, kako je naveo u telegramu, svojim talentom ostavila neizbrisiv trag, kako na srpskoj umetničkoj sceni, tako i u srcima publike.

"Povodom smrti naše drage Rade Đuričin, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Njena posvećenost i doprinos umetnosti ostaće nezaboravni. Radin talenat i umeće da prenese emocije i dubinu likova koje je tumačila inspirisali su mnoge. Ostaće zapamćena i po harizmi i osmehu kojima je svima nama donosila radost i ulepšavala dane", ocenio je Dačić.

U Beogradu je danas preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama