Web Analytics
Si predložio akcione planove za zajedničko unapređenje modernizacije sa Afrikom - BetaRS

Si predložio akcione planove za zajedničko unapređenje modernizacije sa Afrikom

Svet | Izvor: Beta | 05.09.2024 | access_time 10:00
Si predložio akcione planove za zajedničko unapređenje modernizacije sa Afrikom
Foto: CMG
Kineski predsednik Si Đinping izjavio je danas da je Kina spremna da radi sa Afrikom na sprovođenju 10 partnerskih akcionih planova za zajedničko unapređenje modernizacije.

Jedna trećina svetske populacije živi u Kini i Africi, a globalne modernizacije neće biti bez modernizacije Kine i Afrike, rekao je Si u uvodnom govoru na ceremoniji otvaranja Samita Foruma o kinesko-afričkoj saradnji 2024. godine (FOCAC), prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Deset partnerskih akcionih planova, koji će biti sprovedeni u naredne tri godine, pokrivaju oblasti uzajamnog učenja među civilizacijama, prosperiteta trgovine, saradnje u industrijskom lancu, povezanosti, razvojne saradnje, zdravstva, poljoprivrede i sredstava za život, međuljudske i kulturne razmene, zelenog razvoja i zajedničke bezbednosti, rekao je on.

Si je predložio da se ukupna karakterizacija odnosa Kine i Afrike uzdigne do kinesko-afričke zajednice u svim vremenskim prilikama sa zajedničkom budućnošću za novu eru.

Takođe je predložio da se bilateralni odnosi Kine i svih afričkih zemalja koje imaju diplomatske veze sa Kinom podignu na nivo strateških odnosa.

Zahvaljujući skoro 70 godina neumornih napora sa obe strane, odnosi Kine i Afrike su sada najbolji u istoriji, rekao je Si.

Deklaracija o zajedničkoj izgradnji kinesko-afričke zajednice za sve vremenske prilike sa zajedničkom budućnošću za novu eru i akcioni plan Foruma o kinesko-afričkoj saradnji (FOCAC) za naredne tri godine usvojeni su u četvrtak na samitu FOCAC 2024.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika