Web Analytics
Umrla atletičarka iz Ugande koju je partner polio benzinom i zapalio - BetaRS

Umrla atletičarka iz Ugande koju je partner polio benzinom i zapalio

Atletika | Izvor: Beta-AP | 05.09.2024 | access_time 10:20
Umrla atletičarka iz Ugande koju je partner polio benzinom i zapalio
Foto: AP
Atletičarka iz Ugande Rebeka Čeptegej umrla je danas u 33. godini u kenijskoj bolnici od posledica teških opekotina koje joj je naneo njen partner.

Smrt olimpijske maratonke potvrdio je potparol bolnice u gradu Eldoret Oven Menač. On je rekao da je Čeptegej umrla rano jutros posle otkazivanja svih organa. Atletičarka je bila pod sedativima tokom boravka u bolnici.

Teške opekotine zahvatile su 80 odsto tela Čeptegej, a naneo ih je njen partner
Dikson Ndijema Marangač u nedelju. On je ušao u njenu kuću na zapadu Kenije, sačekao da se sa decom vrati iz crkve, polio ju je benzinom i zapalio.

I Marangač je zadobio opekotine i leči se u istoj bolnici na intenzivnoj nezi. Kako je navedeno, opekotine su zahvatile 30 odsto njegovog tela, ali je u stabilnom stanju.

Čeptegej se manje od mesec dana pre napada takmičila na Olimpijskim igrama u Parizu i u maratonskoj trci zauzela je 44. mesto.

U policijskom izveštaju navodi se da se par često svađao oko zemlje na kojoj je njena kuća sagrađena.

"Duboko smo tužni što objavljujemo smrt naše atletičarke Rebeke Čeptegej, koja je tragična žrtva nasilja u porodici. Kao Savez, osuđujemo takve postupke i pozivamo na pravdu. Neka njena duša počiva u miru", navodi se u saopštenju Atletskog saveza Ugande.

Predsednik Olimpijskog komiteta Ugande Donald Rukare nazvao je napad "kukavičkim i besmislenim činom koji je doveo do gubitka velikog sportiste".

Teme