Web Analytics
Argentina pobedila Čile i zadržala prvo mesto u kvalifikacijama za SP 2026. - BetaRS

Argentina pobedila Čile i zadržala prvo mesto u kvalifikacijama za SP 2026.

Fudbal | Izvor: Beta | 06.09.2024 | access_time 09:45
Argentina pobedila Čile i zadržala prvo mesto u kvalifikacijama za SP 2026.
Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je danas u Buenos Ajresu Čile 3:0 i posle sedam kola zadržala prvo mesto u južnoameričkim kvalifkacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Aktuelni svetski šampion poveo je golom Aleksisa Makalistera u 48. minutu, Hulijan Alvares udvostručio je prednost u 84. a konačan rezultat postavio je Paulo Dibala u 90. minutu.

U ekipi Argentine nije bilo povređenog Lionela Mesija.

Uoči utakmice na Monumentalu navijači i argentinski fudbaleri pozdravili su Anhela Di Mariju, koji se ovog leta povukao iz reprezentacije, posle odbrane titule na Kupu Amerike u SAD.

On je od 2008. godine odigrao 145 utakmica i postigao 31 gol za Argentinu sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2022. i dva trofeja Kupa Amerike 2021. i ovog leta.

Fudbaleri su Argentine su navijačima pokazali trofej koji su osvojili ovog leta.

Argentina je prva na tabeli sa 18 bodova iz sedam utakmica. Urugvaj je drugi sa 13 bodova, Kolumbija treća sa 12, a obe ekipe odigrale su po šest mečeva.

Venecuela iz sedam utakmica ima devet bodova, a zatim slede petoplasirani Ekvador i šestoplasirani Brazil koji su odigrali po meč manje, sa osam odnosno sedam bodova.

Bolivija je sedma sa šest bodova iz sedam utakmica, a Paragvaj ima bod i utakmicu manje na osmom mestu. Čile je pretposlednji sa pet bodova iz sedam utakmica, a poslednji 10. je Peru sa dva boda iz šest mečeva.

Prvih šest ekipa iz južnoameričkih kvalifikacija plasiraće se na Svetsko prvenstvo koje će se 2026. godine igrati u SAD, Meksiku i Kanadi. Sedmoplasirana reprezentacija igraće u interkontinentalnom baražu.

Teme