Web Analytics
Mesi: Di Marija će nedostajati reprezentaciji Argentine - BetaRS

Mesi: Di Marija će nedostajati reprezentaciji Argentine

Fudbal | Izvor: Beta | 06.09.2024 | access_time 12:05
Mesi: Di Marija će nedostajati reprezentaciji Argentine
Argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je da mu je žao što nije mogao da bude na oproštaju sunarodnika Anhela Di Marije od reprezentacije, da je taj igrač mnogo dao državnom timu i da će se osetiti njegovo odsustvo.

Argentina je rano jutros pobedila Čile 3:0 u Buenos Ajresu, u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a Di Marija se uoči utakmice na Monumentalu oprostio od navijača. On je posle odbrane titule u Kupu Amerike ovog leta odlučio da se povuče iz reprezentacije.

"Žao mi je što nisam mogao da budem tu, u toj specijalnoj noći za tebe, znaš da pokušavam da se oporavim kako bih mogao da se vratim. Želeo sam da budem tu, makar i putem ovog videa, nadam se da uživaš sa porodicom, voljenima i Argentincima. Ovaj ispraćaj je zaslužen zbog svega što si učinio za nas", naveo je Mesi u video poruci, preneo je sajt Gol.

Di Marija je od 2008. godine odigrao 145 utakmica i postigao 31 gol za Argentinu sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2022. i dva trofeja Kupa Amerike 2021. i ovog leta.

"Pored svega kroz šta smo morali da prođemo, na kraju smo bili šampioni u svemu. Uživaj jer si to zaslužio, mnogo ćeš nam nedostajati", dodao je Mesi.

Mesi je čitavu reprezentativnu karijeru proveo sa Di Marijom, sa kojim je osvojio i olimpijsko zlato 2008. u Pekingu. Takođe, igrali su zajedno u Pari Sen Žermenu u sezoni 2021/2022.

Mesi se na Floridi oporavlja od povrede skočnog zgloba koju je zadobio u finalu Kupa Amerike u julu. On zbog toga u septembru neće igrati utakmice u kvalifikacijama za Mundijal.

Teme