Web Analytics
Čačak i Rudnik tuguju zbog smrti Bore Đorđevića - BetaRS

Čačak i Rudnik tuguju zbog smrti Bore Đorđevića

Društvo | 06.09.2024 | access_time 13:10
Čačak i Rudnik tuguju zbog smrti Bore Đorđevića
Foto: Beta/Emil Vas

U Čačku je danas Dan žalosti zbog smrti rok muzičara Borisava Bore Đorđevića, koji je rođen u tom gradu u kojem će sutra biti i sahranjen, a u crkvi Svetog Đorđa na Rudniku biće održan pomen.

Zastave u Čačku su spuštene na pola koplja, iz ugostiteljskih objekata ne dopire muzika, a u holu Kulturnog centra od jutros je postavljena Knjiga žalosti u koju se upisuju poštovaoci preminulog rok muzičara.

U crkvi Svetog Đorđa u mestu Rudnik, na istoimenoj planini kod Gornjeg Milanovca, večeras u 18.00 časova biće održan pomen za Boru Đorđevića.

"Rudnik i Rudničani opraštaju se od Bore Đorđevića, velikog umetnika, pesnika, ali i dobrotvora i čoveka koji je odabrao da mu i naš Rudnik bude dom", navodi se u saopštenju Odbora za izgradnju crkve Svetog Đorđa na Rudniku.

Odbor je pozvao građane da se posle pomena okupe u porti Crkve i podele uspomene koje imaju o Đorđeviću koji je često boravio na Rudniku.

Bora Đorđević, koji je rođen 1. novembra 1952. u Čačku, a preminuo pre dva dana u Ljubljani, biće sahranjen u subotu, na Gradskom groblju u Čačku, u 14.30 časova.

Komemoracija povodom smrti Bore Đorđevića održaće se pre sahrane, u 11 časova u Velikoj sali čačanskog Kulturnog centra.

Teme