Web Analytics
Novaković: U bici za litijum Vučić je poražena strana - BetaRS

Novaković: U bici za litijum Vučić je poražena strana

Politika | 07.09.2024 | access_time 10:45
Novaković: U bici za litijum Vučić je poražena strana
Foto: Beta/Miloš Miškov
Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Borislav Novaković izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kroz sve dosadašnje bitke izlazio sa ogrebotinama, ali je sada prvi put uzdrman.

"On praktično bira između dva poraza, čineći sve da odabere manji. Ako bude sledio dogovor sa 'Rio Tintom, narod mu neće oprostiti, a ako izneveri dogovor sa 'Rio tintom' pokazaće veliku ljudsku nesolidnost političara koji ne drži reč, preko čega neće preći ni 'Rio Tinto' ni evropski političari, kojima je obećao kooperativnost", rekao je Novaković u intervjuu za list Nova.

Prema njegovim rečima, "kako god, u bici za litijum Vučić je poražena strana, on je litijumski gubitnik".

Novaković je naveo da je "jako važno da ovaj protest zadrži političku autentičnost, a to će uspeti samo ako ga organizuju samo nevladine organizacije i ekološke organizacije, kao i ljudi koji su egzistencijalno ugroženi i koji će trpeti posledice istraživanja i rudarenja litijuma".

"Ona je od izuzetne važnost, te bi u ovoj fazi robusnije i vidljivije pojavljivanje opozicije moglo samo da našteti tim protestima", naveo je Novaković.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Tenis

Zelena Srbija

IT