Web Analytics
Ivanović (NPS): SNS nije ostvarila nijedan nacionalni interes na Kosovu - BetaRS

Ivanović (NPS): SNS nije ostvarila nijedan nacionalni interes na Kosovu

Politika | 07.09.2024 | access_time 13:45
Ivanović (NPS): SNS nije ostvarila nijedan nacionalni interes na Kosovu
Foto: Beta/Saša Đorđević
Poslanik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Aleksandar Ivanović izjavio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) za 12 godina vlasti nije uspela da ostvari nijedan nacionalni interes na Kosovu.

Ivanović je agenciji Beta kazao da je bivša premijerka Ana Brnabić "u tišini" povukla pismo o crvenim linijama Srbije upućenom Evropskoj uniji, "da slučajno ne ostane trag da smo nekada imali bar neki zahtev s ciljem očuvanja nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji".

"Dok se situacija na Kosovu zaoštrava, glavni pokrovitelj svih političkih procesa za ovih 12 godina Aleksandar Vučić u kasarni peče palačinke vojnicima. S ovakvom vlašću sve naše dileme su se svele na to da li su palačinke s džemom od šljiva ili džemom od kajsija. Ponižavajuće do neslućenih granica", naveo je Ivanović.

Prema njegovim rečima, od prvog trenutka vlasti SNS-a bila je jasna njihova agenda prema KiM, "ali nažalost tek sada su pogubne posledice te i takve politike vidljive svim građanima Srbije".

"Svojim servilnim stavom i isporučivanjem Albancima na tacni svega što nismo čak ni u ratu izgubili, oni već 12. godinu od međunarodne zajednice obezbeđuju podršku za svoju vlast i lično enormno bogaćenje. Uprkos tome što su sve prodali i predali, nisu bili sposobni čak ni da osiguraju bezbednost za naše ljude na Kosovu i Metohiji. Zato ti ljudi danas žive u nehumanim uslovima konstantnog straha i terora Aljbina Kurtija", ocenio je Ivanović.

Komentarišući gašenje srpskih institucija na Kosovu, Ivanović je rekao da svedočimo završnom činu gašenja države Srbije na Kosovu.

"S bolom u stomaku gledamo kako Aljbin Kurti uz specijalce s dugim cevima skida zastave i grbove Srbije sa zgrada gde su nekada funkcionisale naše institucije, a da niko čak ni vizuelnim opažanjem ne primeti da je tu nekada bila prisutna Republika Srbija", kazao je poslanik NPS-a.

Teme