Web Analytics
U Negotinu, od 14. do 20. septembra, 58. Mokranjčevi dani - BetaRS

U Negotinu, od 14. do 20. septembra, 58. Mokranjčevi dani

Kultura | 08.09.2024 | access_time 20:45
U Negotinu, od 14. do 20. septembra, 58. Mokranjčevi dani
Foto: PR sluzba festivala "Mokranjcevi dani"
U Negotinu, rodnom gradu kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca (1856 - 1914), od 14. do 20. septembra biće održan festival "Mokranjčevi dani".

Organizatori su danas najavili da će 58. po redu festivala okupiti istaknute domaće izvođače različitih generacija - od talentovanih mladih umetnika do doajena muzičke scene.

Besednik na otvaranju biće bariton svetskog glasa - Željko Lučić, koji će održati i solistički koncert, piše u saopštenju.

Nastupiće, tokom festivala, i Flautino Lola Klasik i Ljubiša Jovanović, Dečji hor operskog studija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Pevačko društvo "Prepodobni Rafailo Banatski" iz Zrenjanina.

Biće izvedena i negotinska premijera operete "Iza operskih kulisa" Vere Milanković, i komad s pevanjem "Koštana" Bore Stankovića u produkciji Narodnog pozorišta iz Niša.

Predstaviće se vodeći domaći violončelisti - Dragan Đorđević Suzuki i Petar Pejčić, koji će svirati uz Gudače Svetog Đorđa i Niški simofnijski orkestar.

Jedan od centralnih događaja je tradicionalno Natpevavanje horova, u kome će ove godine učestvovati četiri ansambla - iz Bara (Crna Gora), Kikinde, Niša i Negotina.

Biće održan i seminar za dirigente pod nazivom "Dirigentsko hodočašće", naučna tribina u čijem fokusu će biti muzika Stevana Mokranjca, promocije knjiga i izložbe.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama