Web Analytics
SSP: SNS od prosvete i udžbenika napravila profitabilan biznis - BetaRS

SSP: SNS od prosvete i udžbenika napravila profitabilan biznis

Politika | 09.09.2024 | access_time 13:15
SSP: SNS od prosvete i udžbenika napravila profitabilan biznis
Foto: Beta/Nenad Petrović
Opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP) je danas ocenila da je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) od prosvete i udžbenika "napravila biznis i politički izdavački monopol za sticanje profita".

Navodeći da deca u istim razredima u pkolama u kruševačkim selima Jasika i Kapidžija koriste različite udžbenike, predsednik kruševačkog odbora SSP Ivan Mandić je u saopštenju ocenio da to "nije normalno, niti će ikada biti".

"Posebno nam je nenormalno i sramotno da osnovci u Beogradu i još nekim gradovima Srbije dobiju od svog grada besplatne udžbenike, a deca Kruševca, ne", napisao je on.

Dodao je da je ovo dvanaesta godina vlasti SNS u Kruševcu da "režim ne reaguje" i peta godina da SSP podnosi zvanične zahteve da svi osnovnce na teritoriji Kruševca dobiju besplatne udžbenike.

Te godine "dokazuju da je za Srpsku naprednu stranku obrazovanje nepotrebno, a da su deca Kruševca za njih samo trošak i da je osnovna škola samo usputna stanica za SNS stranački štand i masovni miting", ocenio je Mandić.

On je pozvao gradsku vlast da već danas da novac iz budžeta Grada da bi sledeće godine osnovci imali besplatne udžbenike istog izdavača.

Teme