Web Analytics
Si Đinping čestitao praznik nastavnicima u Kini - BetaRS

Si Đinping čestitao praznik nastavnicima u Kini

Svet | Izvor: Beta | 10.09.2024 | access_time 09:20
Si Đinping čestitao praznik nastavnicima u Kini
U Kini se danas 40. put obeležava Nacionalni dan nastavnika, a predsednik Kine Si Đinping je u ime Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (CK KPK) uputio čestitku i srdačan pozdrav nastavnicima i obrazovnim radnicima širom zemlje.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), Si Đinping se obratio Nacionalnoj konferenciji o obrazovanju, koja se održava 9. i 10. septembra u Pekingu.

"Poštovanje nastavnika i uvažavanje obrazovanja predstavlja vrlinu i dobru tradiciju kineske nacije", rekao je Si, koji je i generalni sekretar CK KPK i predsednik Centralne vojne komisije.

On je podvukao da je "neophodno podignuti političku, socijalnu i profesionalnu poziciju nastavnika, pojačati garancije i tretman prema njima, povećati standard doplate nastavnicima u srednjim i osnovnim školama, realizovati i usavršavati politiku novčane pomoći nastavnicima u selima, kao i unaprediti reformu platnog sistema u visokoškolskim institucijama".

"Neophodno je očuvati profesionalno dostojanstvo i legitimne interese nastavnika, smanjiti im terete i obaveze van nastavnog i školskog programa, povećati nagrade odličnim nastavnicima, kako bi profesija nastavnika postala jedna od profesija koje uživaju visoki društveni ugled i veliko uvažavanje", dodao je Si Đinping.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena