Web Analytics
Dačić: Zajedničke policijske patrole Srbije i Kine jačaju prijateljstvo dve zemlje - BetaRS

Dačić: Zajedničke policijske patrole Srbije i Kine jačaju prijateljstvo dve zemlje

Politika | 10.09.2024 | access_time 10:20
Dačić: Zajedničke policijske patrole Srbije i Kine jačaju prijateljstvo dve zemlje
Foto: Beta/Emil Vaš

Zajedničke patrole policajaca iz Srbije i Kine u toj zemlji daju veliki doprinos jačanju prijateljstva dva naroda, izjavio je u utorak ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.


"Iznenadio sam se kada sam, čitajući kineski Čajna dejli, naišao na fotografiju naših policajaca u zajedničkoj patroli sa svojim kineskim kolegama, kojima sam se uputio u posetu. Raduje me što i naši kineski prijatelji pridaju značaj i ističu važnost zajedničkih patrola, i promovišu ih samim tim što je u ovom renomiranom listu, na značajnom mestu, objavljena vest sa ovom fotografijom, kojom je u svet poslata najbolja slika o srpskom policajcu", rekao je Dačić koji je i potpredsednik vlade Srbije.


Dačić danas boravi u poseti Kini, posle učešća na Globalnom forumu o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Lianjungangu.
On je otputovao u Guangdžou, gde će se sastati sa najvišim predstavnicima bezbednosti Provincije Guandong i grada Guangdžou, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.


Dačić će u sredu prisustvovati završnoj vežbi specijalnih jedinica MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Kine i posetiti pripadnike srpske policije koji učestvuju u zajedničkim patrolama sa kineskim kolegama.

(beta/cmg)

Teme