Web Analytics
Mediji: Advokatica potvrdila da je četvorici mladića u Severnoj Mitrovici određen kućni pritvor - BetaRS

Mediji: Advokatica potvrdila da je četvorici mladića u Severnoj Mitrovici određen kućni pritvor

Kosovo | 11.09.2024 | access_time 20:25
Mediji: Advokatica potvrdila da je četvorici mladića u Severnoj Mitrovici određen kućni pritvor
prt.scr youtube
 Četvorici mladići koji su uhapšeni početkom nedelje u Severnoj Mitrovici danas je određena mera kućnog pritvora do mesec dana, kazala je advokat Jelena Krivokapić.

Ona zastupa jednog od njih, a za portal KoSSev je potvrdila da je ta mera određena svoj četvorici.

To su za portal potvrdili i roditelji tih mladića koji su trenutno ispred zgrade suda u Severnoj Mitrovici, gde čekaju zvaničnu odluku.

Mladići će, kako je rečeno, potom biti prebačeni kući uz pratnju policije.

Od njih su prethodno zatražene adrese, da bi ih Kosovska polcija odvezla do mesta stanovanja.

Četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšena su u noći između ponedeljka i utorka, zbog, kako navodi policija, vređanja i napada na jednog policajca na mitrovačkom šetalištu.

Sa druge strane, na mrežama su se pojavili snimci hapšenja koje se dogodilo više stotina metara dalje od šetališta, uz tvrdnje pojedinih građana, da su mladići pre i tokom hapšenja tučeni.

Da je navodno najmanje jedan od njih fizički zlostavljan od strane policije, kazao je i advokat Miloš Delević, piše KoSSev.

Iz Kosovske policije su, međutim, negirali te optužbe, napominjući da oni imaju pravo da primene silu ukoliko se onaj koga hapse opire.

Mladićima je potom određeno zadržavanje do 48 sati, dok je za danas bilo zakazano ročište s ciljem odlučivanja o meri pritvora.

Teme