Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 12. septembar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 12. septembar 2024. godine

Društvo | 12.09.2024 | access_time 08:55
Naslovne strane za četvrtak, 12. septembar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojic

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 12. septembar 2024. pišu o situaciji na severu Kosova, sednici Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o zabrani iskopavanja litijuma, predsedničkoj debati u SAD i drugim temama.

BLIC - O predsedničkoj debati u SAD list piše pod naslovom "Tramp u nokdaunu". "Saša menja Pešića", o mogućnosti da Aleksandar Đorđević bude novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

ALO - "Kukavice, ostavite našu decu na miru", stop teroru Prištine, Srbi se masovno usprotivili Kurtiju i njegovom divljanju, piše list. "Đilas se plaši Vučića kao đavo krsta", opozicija bi da zabrani predsedniku Srbije da dođe u Skupštinu, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Štancuje optužnice, useljava i ministre", o novim potezima kosovskog premijera Aljbina Kurtija. "Stranci bi da obore vlast u Srbiji", o sastanku potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jijem.

NOVA - O najavljenoj sednici Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o zabrani iskopavanja litijuma, list piše pod naslovom "Da se čuje istina". "Obnova Trga Nikole Pašića poskupela još 23,3 miliona dinara", piše list.

POLITIKA - "Prioritet je trgovinski sporazum sa Izraelom", o sastanku srpskog i izraelskog predsednika u Beogradu. O novim hapšenjima na severu Kosova, u tekstu "Zašto Vašington ne obuzda nasilje Prištine".

KURIR - "Kurtijev zulum", list piše da će premijer lažne države tek radikalizovati udare na Srbe pred izbore na KiM. O poseti Izraelskog predsednika "Hercog: Srbija ima neverovatnu ekonomiju.

DANAS - "Građani Srbije složno protiv rudnika litijuma", smatraju sagovornici lista. "Šta ćemo da radimo ako bude oštra zima?", o navodno velikim količinama struje koju Srbija svakodnevno uvozi.

SRPSKI TELEGRAF - "Sveti Sava je genocidan", izjavio je sportski novinar Milojko Pantić. List piše i o poseti predsednika Izraela Isaka Hercoga: "Izrael prečica do Bele kuće".

INFORMER - "Kurti nastavlja da se iživljava", list piše da on ne odustaje od terora u srpskoj pokrajini. Žestoke optužbe Donalda Trampa: "Krv je na rukama Bajdena i Kamale".

Teme