Web Analytics
Vulin se obratio učesnicima sastanka BRIKS-a u Rusiji - BetaRS

Vulin se obratio učesnicima sastanka BRIKS-a u Rusiji

Politika | 12.09.2024 | access_time 10:55
Vulin se obratio učesnicima sastanka BRIKS-a u Rusiji
Alexei Danichev/Photo host brics-russia2024.ru via AP

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin obratio se učesnicima sastanka visokih predstavnika za bezbednost BRIKS-a i partnerskih zemalja u Sankt Peterburgu poručivši da "Srbija očekuje od velikih sila da preuzmu odgovornost za sudbinu planete".

Kako je danas saopštila Vlada Srbije, Vulin je zamolio da se svetu vrate strah od uništenja, stid zbog zločina prošlosti i uspostavi sistem kolektivne bezbednosti u kome će se znati pravila i u kome obojene revolucije neće biti način za promenu izborne volje građana.

On je rekao da BRIKS može da ponudi ne samo ekonomski savez već i da preraste u garant bezbednosti koji će vratiti ravnotežu i strah.

Ako ne ponudite nadu našoj planeti već u našoj generaciji neće biti planete koja je vredna življenja, rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju.

Vulin je rekao da i Srbi i Rusi veruju da je istina sama po sebi dovoljna i da je zato nisu ni mnogo branili niti ozbiljno shvatili pokušaje revizije istine o Drugom svetskom ratu i rezultate te revizije.

Vulin je zaključio da je u svetsku politiku nužan povratak straha ili razuma i da Srbija očekuje od velikih sila da preuzmu odgovornost za sudbinu planete i uspostave nove sisteme bezbednosti.

Teme