Web Analytics
Dačić u Huaveju o otvaranju istraživačkog centra u Srbiji - BetaRS

Dačić u Huaveju o otvaranju istraživačkog centra u Srbiji

Ekonomija | 12.09.2024 | access_time 12:10
Dačić u Huaveju o otvaranju istraživačkog centra u Srbiji
Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je 12. septembra sedište kompanije Huavej u Šendženu, gde je sa njenim predsednikom Džang Jongom razmotrio pravce dalje saradnje, kao i mogućnosti njenog unapređenja u oblasti edukacije kadrova, studijskih poseta, razmene informacija i obuka, uz eventualno otvaranje istraživačkog centra u Srbiji.

Dačić je pohvalio visok nivo saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i kompanije, ističući do sada urađene i implementirane značajne projekte, poput video-nadzora u saobraćaju.

Imajući u vidu da su osnov saradnje Srbije i Kine prijateljski odnosi, utemeljeni strateškim dokumentima, potpisanim od strane dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, Dačić je izrazio očekivanje da će svi dosadašnji projekti doprineti uspešnijem i efikasnijem radu pripadnika MUP-a Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Dačić je izrazio zadovoljstvo realizacijom najznačajnijih projekata, kao što su proširenje eLTE mreže u Srbiji i projekat 112, koji predstavlja sistem povezanih operativnih centara za brzo i efikasno povezivanje hitnih službi i izrazio podršku svim naporima za dalji razvoj novih tehnologija koje će olakšati i unaprediti rad policije.

Džang, predsednik kompanije zadužen za saradnju s javnim sektorom i vladama, zahvalio je Dačiću na kontinuiranoj podršci ovoj kompaniji, dugoj već 15 godina, od samih početaka poslovanja u Srbiji.


(beta/cmg)

Teme