Web Analytics
Saslušanje Premijer lige o optužbama protiv Mančester sitija počinje sledeće sedmice - BetaRS

Saslušanje Premijer lige o optužbama protiv Mančester sitija počinje sledeće sedmice

Fudbal | Izvor: Beta | 13.09.2024 | access_time 11:40
Saslušanje Premijer lige o optužbama protiv Mančester sitija počinje sledeće sedmice
Dugo očekivano saslušanje Premijer lige u vezi sa kršenjem 115 finansijskih pravila fudbalskog kluba Mančester siti počeće u ponedeljak.

Siti je optužen da je prekršio pravila finansijskog fer-pleja tokom devetogodišnjeg perioda, od 2009. do 2018. Klub je negirao sve optužbe, a tokom tog perioda osvojio je tri titule u Premijer ligi.

Premijer liga je navela da je Mančester siti prekršio pravila tokom devet sezona jer je navodno propustio da pruži tačne finansijske informacije, preneo je danas Skaj.

Među optužbama protiv aktuelnog šampiona Premijer lige je i to što klub nije u potpunosti otkrio naknade koje su tokom četvorogodišnjeg perioda isplaćene jednom treneru. Smatra se da je postojao tajni ugovor, tako da je jedan od trenera dobijao mnogo više novca nego što je zvanično saopšteno.

Premijer liga navela je da Siti nije poštovao Uefina pravila finansijskog fer-pleja u petogodišnjem periodu i da klub nije u potpunosti sarađivao u istrazi Premijer lige.

Prema pravilima Premijer lige, kazne mogu biti oduzimanje bodova, a čak i izbacivanje iz lige, mada bi to bila preterana kazna.

Odluka nezavinsne komisije teško da će biti objavljena pre proleća, naveo je Skaj.

Rasporedi bi, međutim, mogli da se poremete, pošto se radi o pravnom procesu, nezavisno od uticaja Premijer lige ili Mančester sitija.

Očekuje se da će zvanična rasprava sa nezavisnom komisijom trajati do dva meseca, tokom kojih će liga i klub izneti svoj slučaj. Komisija će se posle toga povući i razmotriti dokaze pre nego što donese odluku. Očekuje se da će taj proces trajati nekoliko meseci zbog obima optužbi i količine informacija koje treba pregledati.

Zbog toga se spekuliše da odluka neće biti doneta pre marta, ali i u slučaju da Siti bude kriv za neke ili sve optužbe, klub bi se verovatno žalio na tu odluku, što bi dodatno odložilo izricanje kazne. 

Kada su objavljene optužbe prošlog februara, Siti je saopštio da je iznenađen navodima Premijer lige ali i da je obezbedio "ogromnu količinu detaljnog materijala" u istrazi.

Teme