Web Analytics
Kecbaja nije više selektor fudbalske reprezentacije Kipra - BetaRS

Kecbaja nije više selektor fudbalske reprezentacije Kipra

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 13.09.2024 | access_time 15:00
Kecbaja nije više selektor fudbalske reprezentacije Kipra
Fudbalski savez Kipra otpustio je danas selektora Temura Kecbaju, nedugo posle poraza od Kosova na domaćem terenu 0:4 u Ligi nacija.

Kecbaja je bio u trećoj godini posla u reprezentaciji Kipra, koja je pala na 127. mesto na rang-lisit Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Predsednik Fudbalskog saveza Kipra Jorgos Kumas pohvalio je Kecbaju na profesionalnosti, ozbiljnosti i dokazanoj ljubavi prema reprezentaciji i rekao je da je njegov odlazak "drastična promena" koja je verovatno potrebna.

"Na žalost ni gospodin Kecbaja ni Savez nisu uspeli da ostvare želje rezultate tokom ove saradnje", naveo je on.

Kipar je izgubio svih osam utakmica i prošlogodišnje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završio je na poslednjem mestu.

Kecbaja je 20 utakmica predvodio reprezentaciju Kipra, ostvario je šest pobeda, imao dva remija i pretrpeo 13 poraza, uz gol-razliku 19:49.

On je bio selektor rodne Gruzije, a zatim je radio za AEK, APOEL i Anortozis, koga je odveo u grupnu fazu Lige šampiona u sezoni 2008/2009.

Fudbalski savez Kipra nije objavio ko će predvoditi reprezentaciju u oktobru u utakmicama Lige nacija protiv Rumunije i Kosova.

Teme