Web Analytics
Baković Jadžić: Za probleme u 'Apoteci Beograd' nije dovoljna promena kadrova - BetaRS

Baković Jadžić: Za probleme u 'Apoteci Beograd' nije dovoljna promena kadrova

Društvo | 14.09.2024 | access_time 17:10
Baković Jadžić: Za probleme u 'Apoteci Beograd' nije dovoljna promena kadrova
 Platforma Solidarnost koja je nedavno pokrenula peticiju protiv privatizacije Apoteka Beograd, saopštila je danas da su problemi te ustanove sistemske prirode i moraju se rešavati mnogo ozbiljnije od puke promene kadrova.


"Nakon što je pred pritiskom javnosti ustuknuo od forsiranja privatizacije Apoteke Beograd, gradonačelnik Beograda Aleksadnar Šapić je pronašao novu taktiku i bacio udicu opoziciji koja iščekuje sednicu Skupštine Beograda koja će biti za nekoliko dana", rekao je portparol Solidarnosti Miloš Baković Jadžić u pisanoj izjavi.

Istakao je da se zaposlenima u apotekama te ustanove mora pružiti finansijska pomoć i perspektiva opstanka da bi prestao odliv njenih kvalitetnih kadrova.

"Opstanak neće doneti postavljanje ove ili one osobe, bila ona režimski ili opozicioni političar, pa čak i da dolazi iz reda zaposlenih što je verovatno i najpoštenije rešenje. Ta bi osoba bila žrtvovana ukoliko nema sistemsku podršku da sanira dosadašnju štetu i raskine lanac terorisanja javnih ustanova od strane ove vlasti i privatnih biznis interesa", rekao je Baković Jadžić.

On je istakao da podrška građana i građanki ostaje ključni vid pritiska i pozvao ih da potpišu peticiju koju je pokrenula Solidarnost.

Mediji su ranije preneli da je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Branimir Kuzmanović prihvatio poziv gradonačelnika Šapića da neko iz opozicije preuzme "Apoteku Beograd" i obećao da će se založiti da takva ličnost dobije podršku na sednici gradske Skupštine.

Teme