Web Analytics
LSV: Protiv smo uvođenja vojnog roka, time će se dodatno isprazniti državna kasa - BetaRS

LSV: Protiv smo uvođenja vojnog roka, time će se dodatno isprazniti državna kasa

Vojvodina | 15.09.2024 | access_time 13:45
LSV: Protiv smo uvođenja vojnog roka, time će se dodatno isprazniti državna kasa
 Potpredsednica Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani (LSV) Aleksandra Marković Maleš izjavila je danas da se ta stranka protivi nameri predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.

"Ovaj populistički potez, koji za cilj ima zadovoljavanje desno-konzervativnog biračkog tela, samo će dodatno isprazniti državnu kasu u kojoj je sve manje para za rešavanje ozbiljnih problema u našoj zemlji", navela Marković Maleš u saopštenju.

Ocenila je da Vučića ne interesuje rešavanje problema neispravne pijaće vode u Vojvodini, pomaganje poljoprivrednim proizvođačima, oživljavanje sela, reforma obrazovnog sistema, sprečavanje odlaska mladih ljudi u inostranstvo.

"Pitamo Aleksandra Vučića šta da rade naši mladi sugrađani koji imaju, na primer, 26 ili 27 godina, i po najavama će morati da odu na služenje vojnog roka, a oni su već zasnovali porodice i imaju poslove od kojih žive njihove porodice. Hoće li njihova deca biti ostavljana bez prihoda 75 dana?", upitala je ona.

Ocenila je da će najava obnavljanja obaveznog služenja vojnog roka samo dodatno ubediti mlade da napuste Srbiju.

"Srbiji ne trebaju puške i rakete. I previše se pucalo na ovim prostorima. Nama trebaju nove škole u kojima se uči po modernom nastavnom programu. Svaka ozbiljna država bi u to ulagala nova", kazala je Marković Maleš.

Prema njenim rečima, bruto domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi samo 29 odsto proseka Evropske unije, a vlast ne radi ništa da poboljša život građanima Srbije.

"Zato se izlaz iz turobne stvarnosti nalazi u militarizaciji društva i igranjem na kartu jeftinog patriotizma", rekla je ona.

Teme