Web Analytics
Šapić: Opozicija nije dostavila kandidaturu za direktora Apoteke 'Beograd' - BetaRS

Šapić: Opozicija nije dostavila kandidaturu za direktora Apoteke 'Beograd'

Politika | 16.09.2024 | access_time 12:05
Šapić: Opozicija nije dostavila kandidaturu za direktora Apoteke 'Beograd'
BETAPHOTO/MILAN ILIC

Opozicione stranke nisu dostavile kandidaturu za mesto direktora Apoteke "Beograd", rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

"Kako funkcioniše opozicione scena vidi se po tome da do jutros opozicija nije donela nijedan potpis za predlog kandidata za direktora Apoteka 'Beograd'. Počela je sednica Skupštine grada Beograda, nema broja potpisa, nema kandidata, prave se mrtvi", rekao je Šapić na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je najavio da ko od opozicije donese najviše potpisa za predlog kandidata za direktora Apoteke "Beograd", dobija 64 glasova stranaka koje su formirale većinu u Skupštini grada i problem izbora direktora te ustanove bi bio rešen.

"Daćemo priliku zaposlenima u Apoteci da predlože svog kandidata, pošto ima značajan broj zaposlenih koji tvrde da imaju rešenje za probleme te ustanove", rekao je Šapić.

On je naveo da ne postoji nijedna stvar koja je za godinu dana ugrozila funkcionisanje Beograda, iako je grad bio u situaciji u kojoj se nije nalazio prethodnih 30 godina.

"Uspeli smo da nastavimo sve projekte, uspeli smo da isplatimo sva socijalna davanja, upravo je u toku isplata 20.000 dinara svakom osnovcu i srednjoškolcu", rekao je Šapić

Istakao je da je pre godinu i po rekao da će Gradska uprava da funkcioniše po principu uspešnih velikih preduzeća svugde u svetu, što znači da se pravi nekoliko preseke rada u toku godine.

Govoreći o predloženom rebalansu gradskog budžeta on je naveo da će biti zadržane sve aktivnosti iz 2023. godine.

"U toku je jedan od najvećih projekata - postavljanje komunalno bezbednosnih stanica, kamera u 220 osnovnih škola i 400 vrtića, tako da će Beograd biti jedan od najbezbednijih gradova", rekao je Šapić.

Dodao je da očekuje da za mesec dana bude otvoren nadzorni centar u školama, gde će biti povezane sve kamere.

"Imaćemo ekipe koje će obilaziti škole i vrtiće, nešto što će značajno da pomogne policiji", rekao je Šapić.

Teme