Web Analytics
Opozicija u Skupštini Beograda negoduje što nema TV prenosa sednice - BetaRS

Opozicija u Skupštini Beograda negoduje što nema TV prenosa sednice

Politika | 16.09.2024 | access_time 12:45
Opozicija u Skupštini Beograda negoduje što nema TV prenosa sednice
Foto: Beta/Milan Ilić

Odbornici Zeleno-levog fronta i Kreni-promeni ukazali su da na televiziji nema prenosa današnje sednice Skupštine grada Beograda, uz ocenu da se time krši javnost rada gradskog parlamenta, dok predsednik Skupštine Nikola Nikodijević navodi da mogućnost prenosa postoji, ali da nema zainteresovanih strana.

Šefica odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana Natalija Stojmenović navela je da je, prema Poslovniku, obavezan prenos sednice ukoliko Skupština ne odluči drugačije.

"Ja ne znam da je Skupština odlučila drugačije, tako da vas molim da obezbedite javnost rada", rekla je Stojmenović.



Šef odborničke grupe Kreni-Promeni Savo Manojlović ocenio je da izostanak televizijskog prenosa današnje sednice predstavlja "apsolutni skandal".

"Kada je skupština bila jednopartijska, imali ste direktne prenose, sada kada treba da raspravljamo nema prenosa. Radikali su zbog prekida prenosa i sličnih stvari polivali vodom socijaliste i čupali im kablove a ovo što se danas dešava je još jedna povreda javnosti rada skupštine", rekao je Manojlović.

Dodao je da je skupština "dužna" da obezbedi informisanje građana.

Odbornik liste Mi - glas iz naroda Borislav Antonijević ocenio je da vladajuća većina nije htela da obezbedi prenos sednice jer će se, po njegovim rečima, danas "čuti mnoge stvari koje ne idu u korist vlasti".

"Ne znam šta njima može da ide više u korist osim onoga što sami pričaju", rekao je Antonijević.

Dodao je da javnost putem medija "mora da bude upoznata" s dešavanjima na sednicama Skupštine Beograda.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević pozvao se na drugi član Poslovnika, navodeći da po njemu radio i televizijske stanice "mogu prenositi tok sednice Skupštine Beograda".

"Može da prenos ko god želi. Kome je zabranjeno? Mi smo omogućili tehničke mogućnosti da zainteresovane strane mogu da preuzmu prenos... Na Jutjubu se prenosi, ali trenutno nema televizija koja je zainteresovana", rekao je Nikodijević.

Naveo je i da je istekao ugovor sa Studijom B koji je ranije prenosio sednice gradskog parlamenta.

"Nije pitanje da li grad ima ili nema, nego grad nije bio u mogućnosti da raspiše novi poziv, zato što smo imali privremeno finansiranje. Kada bude mogućnosti, mi ćemo to uraditi", dodao je Nikodijević.

Šef odborničke grupe Kreni-Promeni Savo Manojlović tražio je da se odredi pauza dok se ne obezbedi prenos na Studiju B, što je Nikodijević odbio.

"Dok ne potpišemo novi ugovor, niko nije dužan da prenosi. Ima prenos na Jutjub kanalu (grada Beograda)", rekao je Nikodijević.

Teme