Web Analytics
Bajden: Tajnoj službi SAD potrebna veća pomoć i više ljudstva - BetaRS

Bajden: Tajnoj službi SAD potrebna veća pomoć i više ljudstva

Svet | 16.09.2024 | access_time 17:45
Bajden: Tajnoj službi SAD potrebna veća pomoć i više ljudstva

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je dan posle novog navodnog pokušaja atentata na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da je Tajnoj službi SAD, policijskoj službi zaduženoj za zaštitu američkih predsednika i bivših predsednika, "potrebna veća pomoć".

Posle pokušaja atentata na Trampa u julu ostavku je dala tadašnja šefica Tajne službe.

Drugi navodni pokušaj ubistva Trampa pokreće pitanje obezbeđenja koje ga okružuje.

Američki demokratski predsednik Bajden koji je izjavio "Hvala Bogu da je Tramp dobro" posle vesti o sumnji na novi pokušaj atentata rekao je da smatra da je Tajnoj službi potrebno više osoblja".

Bajden je danas u kratkim izjavama novinarima u Beloj kući, zatražio od američkog Kongresa da odgovori na te dodatne potrebe.

Agenti američke tajne službe otvorili su juče vatru na osobu naoružanu poluautomatskom puškom koja je navodno uperila oružje ka golf klubu bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi, u momentu dok je on na tim terenima igrao golf.

Tramp je nepovređen i na bezbednom je, saopštila je policija, a Federalni istražni biro (FBI) incident istražuje kao "pokušaj ubistva". Čovek koji je bio naoružan puškom AK-47 je uhapšen.

Republikanski šef Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson je komentarisao na mreži Iks da je najveći prioritet da se dobiju odgovori oko toga kako je predsednik Tramp mogao da doživi više pokušaja atentata.

Šef okruga Palm Bič na Floridi Rik Bradšo je rekao da Tramp nije aktuelni predsednik, a da jeste ceo golf teren gde se on juče nalazio bio bi opkoljen bezbednosnim agentima. Pošto nije, obezbeđenje je ograničeno na mesta koje je izabrala Tajna služba, koja je, po njemu, radila "tačno ono što treba da radi".

Priveden je muškarac koji je navodno pripremao atentat, na osnovu izjave svedoka da je pobegao privatnim automobilom, ali Tajna služba za sada nema dokaze da je ta osoba zaista mogla da puca na agente.

Takođe, ništane ukazuje na to da je privedeni čovek pucao ka mestu na golf terenu gde se nalazio Doland Tramp.

Na oko 50 dana od predsedničkih izbora 5. novembra, predsedničku kampanju danas nastavljaju demokratska kandidatkinja Kamala Haris i republikanski kandidat Donald Tramp. Tramp je danas u Floridi, a Haris u Vašingtonu.

Kamala Haris je rekla, na vest o pokušaju atentata da je duboko uznemirena mogućim pokušajem atnetanta na bivšeg predsednika Trampa.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika