Web Analytics
ZLF: Odnos Ministarstva prosvete prema nastavnicima koji štrajkuju je neprihvatlji - BetaRS

ZLF: Odnos Ministarstva prosvete prema nastavnicima koji štrajkuju je neprihvatlji

Politika | 18.09.2024 | access_time 13:50
ZLF: Odnos Ministarstva prosvete prema nastavnicima koji štrajkuju je neprihvatlji
Foto: Beta/Milan Obradović
Zeleno-levi front (ZLF) osudio je danas odnos Ministarstva prosvete prema nastavnicima koji štrajku i dodo da je neprihvatljivo da nadležni upozorenjima i pretnjama vrše pritisak na radnike koji traže bolje uslove rada.


Koordinatoka Grupe za obrazovanje ZLF Marina Vidojević kazala je da nije u redu što je Ministarstvo tražilo od direktora škola da evidentiraju zaposlene koji štrajkuju.


"Takav odnos Ministarstva prema svojim službenicima je neprihvatljiv, jer ih deklariše kao obične poslušnike, a nastavnike pretvara u glinene golubove. Prosvetni radnik mora biti nezavisan i slobodan u promišljanju i rešavanju kritičnih tačaka u našem školstvu, a to bi mu omogućio dostojanstven status u društvu i materijalna sigurnost", rekla je Vidojković.


Prosvetni radnici širom Srbije 16. septembra su štrajkovali, a sa protesta su poručili da neće odustati od zahteva za poboljšanje svog materijalnog položaja i zahteva da im se zakonom osigura bezbednost u školama.


Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je povodom štrajka dela prosvetnih radnika da je nastava bila potpuno obustavljena u 37 odsto škola i pozvao prosvetare da "hitno nastave razgovore s Vladom".

Teme