Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 19. septembar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 19. septembar 2024. godine

Društvo | 19.09.2024 | access_time 08:45
Naslovne strane za četvrtak, 19. septembar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojic

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. septembar 2024. godine pišu o masovnim eksplozijama pejdžera u kojima je ranjeno nekoliko hiljada ljudi, o kampanji za predsedničke izbore u SAD, kao i o najavljenom vojnom roku, litijumu i drugim temama.

ALO - "Kurti se plaši Vučića", piše list. "Zvezdo, samo jako", o fudbalskom meču protiv Benfike koji se igra večeras.

BLIC - "Bombe u pejdžerima kao trojanski konj", obračun Mosada sa Hezbolahom. List prenosi i iskustvo Andree Čizik koja je dobrovoljno služila vojni rok: "Vojska ojača ženu kao i muškarce".

VEČERNJE NOVOSTI - "Pejdžer i voki-toki kao bombe u džepovima", sajber udar na Hezbolah. List piše o još jednom pokušaju atentata na republikanskog kandidata za predsednika SAD: "Može li Tramp da preživi kampanju".

DANAS - "Tito i Draža podelili vladajuću koaliciju", ko je za, a ko protiv predloga gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o spomeniku vođi Ravnogorskog pokreta i izmeštanju Josipa Broza iz Kuće cveća. List prenosi izjavu lidera Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute o rudniku litijuma "Nisam talac Rio Tinta kao Vučić".

INFORMER - "Mosadovi pejdžeri osakatili hiljade ljudi", o diverziji izraelskih službi.

KURIR - "Plate za prosvetare i vaspitače biće veće 12 odsto", piše list.

NOVA - "Mosad aktivirao pejdžere sa eksplozivom u Libanu", veruje se da izraelska obaveštajna agencija stoji iza napada. List piše i o "crvenim linijama za Kosovo" i pismu koje je Srbija prosledila Briselu u decembru prošle godine "Gde je pismo".

POLITIKA - "Pejdžeri upotrebljeni kao mini-bombe", napad bez presedana na Hezbolah. List prenosi i reči predsednika Srbije "Branićemo u Njujorku naš narod na KiM".

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Rešenje za liste čekanja u roku od 12 dana".

Teme