Web Analytics
SSP: Obustaviti plan za seču 66 hektara šume u Mirijevu - BetaRS

SSP: Obustaviti plan za seču 66 hektara šume u Mirijevu

Životna sredina | 20.09.2024 | access_time 14:45
SSP: Obustaviti plan za seču 66 hektara šume u Mirijevu
Foto: Pixabay

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas obustavu Plana detaljne regulacije za područje Bajdina u beogradskom naselju Mirijevo, kojim je planirana seča 66 hektara šume, kako bi na tom mestu bio izgrađen stambeno-poslovni kompleks.

"(Gradonačelnik Beograda Aleksandar) Šapić i ekipa pokušavaju mimo propisa da proguraju Plan izgradnje na mirijevskom klizištu koji je zaustavljen pre više od dve godine jer ovaj Plan predi da uništi 66 hektara šume koja se nalazi na prostoru dva aktivna i tri potencijalna klizišta", navela je u saopštenju predsednica zvezdarskog odbora SSP Tijana Šerbula.

Ona je ocenila da to zemljište igra ključnu ulogu u zaštiti Beograda od zagađenja koje dolazi sa deponije i spalionice u Vinči.

"Sve ovo ne interesuje Šapića i naprednjake koji ne brinu o bezbednosti i zdravlju ljudi nego o interesima privatnih investitora sa kojima sklapaju koruptivne poslove ističe Šerbula, ali poručuje da će Stranka slobode i pravde koristiti sva sredstva da spreči donošenje ovog sramnog dokumenta zbog čega je podnela zahtev za obustavu Plana detaljne regulacije područja Bajdina u Mirijevu", rekla je Šerbula.

Prema njenim rečima, sve osim odustajanja vlasti od tog plana, bio bi "zločin sa nesagledivim posledicama za koji bi morali da odgovaraju svi koji su u njemu učestvovali".

Sednica Komisije za planove Skupštine Beograda, na kojoj će se raspravljati o tom Planu, zakazana je za 26. septembar, a lokalna udruženja koja se protive seči samonikle šume pozvali su građane da dođu u Gradsku upravu sa početkom u 13 sati, kako bi pokušali da spreče donošenje tog plana.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina