Web Analytics
Srpska lista sa Hovenijerom: Da se SAD dodatno angažuju na zaštiti prava Srba - BetaRS

Srpska lista sa Hovenijerom: Da se SAD dodatno angažuju na zaštiti prava Srba

Kosovo | 20.09.2024 | access_time 21:25
Srpska lista sa Hovenijerom: Da se SAD dodatno angažuju na zaštiti prava Srba
Foto: Beta/Andrija Igić
Predstavnici Srpske liste (SL) su danas u Prištini od američkog ambasadora Džefri Hovenijer (Jeffrey Hovenier) zatražila da se SAD dodatno angažuju kako bi se zaštitila prava srpskog naroda na Kosovu.


Od Hovenijera su, kako je saopštila SL, traži se i da se SAD dodatno angažuje kako bi se sprečili jednostrani potezi i poštovali potpisani sporazumi kojima se garantuju prava srpskog naroda, preneo je KoSSev.

Ambasadoru SAD su još jednom ukazali na "izuzetno težak položaj srpskog naroda", kao i koliko su "jednostrani potezi" Prištine doveli narod, kako su kazali u "najtežu poziciju", piše taj portal.

"Predstavnici Srpske liste su ukazali na izuzetno težak položaj srpskog naroda i ukazali koliko su jednostrani potezi režima u Prištini unazadili međuetničke odnose a srpski narod doveli u najtežu poziciju od 1999. godine", naveli se u saopštenju.

Srpsku listu, najveću partija Srba na Kosovu koja ima podršku zvaničnog Beograda su na sastanku predstavljali njen predsednik Zlatan Elek, kao i Igor Simić i Dragiša Milović.

Teme