Web Analytics
Stanojević: Spremni smo za derbi, samo pobeda je pozitivan rezultat - BetaRS

Stanojević: Spremni smo za derbi, samo pobeda je pozitivan rezultat

Fudbal | Izvor: Beta | 22.09.2024 | access_time 13:05
Stanojević: Spremni smo za derbi, samo pobeda je pozitivan rezultat
Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je ekipa dobro radila i da je spremna za predstojeći "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom, a da bi dobar rezultat i pobeda u tom duelu preokrenuli tešku situaciju u kojoj se crno-beli nalaze.

"Maksimalno smo koncentrisani, poslednjih nedelju dana probali smo određene varijante jednu juče, danas nešto drugo, pa ćemo posle toga odlučiti ko će igrati. Igrači su dobro izgledali ove nedelje, ulazimo u utakmicu maksimalno spremni", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana igraju u ponedeljak od 19 časova na svom terenu protiv Crvene zvezde, 174. "večiti" derbi, u devetom kolu Super lige Srbije. Crno-beli u utakmicu ulaze posle tri uzastopne utakmice bez pobede u prvenstvu i zaostaju osam bodova za vodećom Zvezdom.

Stanojević je upitan da li bi pobeda u derbiju bila prekretnica u sezoni za Partizan.

"Znamo svi šta je derbi, jasno nam je. Razmišljamo samo o toj utakmkici, a šta će se desiti posle, nismo opterećeni. Ali dobar rezultat i pobeda okreće sve u tvoju korist", naveo je on.

Upitan je, s obzirom na okolnosti, da li bi remi bio pozitivan rezultat.

"Kako možete do kažete nekome ko vodi Partizan na svom stadionu. Naravno da nije i nikad ne može Partizan da bude zadovoljan bez obzira u kakvoj je situaciji. Pozitivan rezultat je samo pobeda, nema dileme oko toga", rekao je trener crno-belih.

Tokom noći huligani su upali na stadion u Humskoj i oštetili teren, a iz Partizana je rečeno da je uviđaj u toku i da će u toku dana biti poznate sve informacije.

Partizan u utakmicu ulazi posle šokantnog poraza od OFK Beograda u prošlom kolu (2:3), a Zvezda posle poraza od Benfike (1:2) u Ligi šampiona, a Stanojević je upitan da li je ovo nezgodan trenutak za derbi.

"Ne bih o njima, ali za nas, kada izgubite tako utakmicu i odigrate nerešeno nepovoljan je trenutak, to je činjenica", dodao je.

On je rekao da su igrači bez tenzije radili protekle sedmice, da su veliki profesionalci i da su svesni koliki teret i značaj nosi predstojeći duel.

Stanojević je dodao da igračima nije potrebna dodatna motivacija, a da će on kao trener, koji je vodio broje derbije, da ih uputi na sve situacije koje ih čekaju i da neće biti nikakvih iznenađenja po pitavu sastava.

Na pitanje o igri Zvezde sutra, Stanojević je rekao da njegova ekipa mora prvo sebe da reši.

"Da mi donesemo nešto naše, a ovo drugo, ima hiljadu pitanja i mnogo situacija koje mogu da se dese i kod njih. Bavimo se više sobom za razliku od ranije, moramo nas da rešimo", rekao je on.

Na pitanje da li je gledao utakmicu Zvezde u Ligi šampiona, Stanojević je rekao da je odgledao više puta, kao i ostale mečeve, ali da ne može iz toga da sudi o slabostima protivnika, pošto je nivo u Ligi šampiona drugačiji.

Trener Partizana rekao je da je mnogo lakše ekipi da igra na domaćem terenu, na kome ima niz bez poraza protiv "večitog" rivala i dodao da je veliki problem to što nije dobio napadača kojeg je tražio.

"Sigurno da je to veliki problem s obzirom da svaki trener bazira igru na napadaču, prvo njega birate i u odnosu na to pravite tim. Ja sam insistirao na određenom profilu, imamo sada tim koji imamo i u odnosu na to pravimo taktiku", dodao je on.

Upitan je o ulaganjima u dovođenje igrača Partizana i Zvezde, koja je imala višestruko veća ulaganja, i da li zbog toga derbi gubi smisao.

"Ne znam cifre, niti sam razmišljao o tome. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, to je njihova sposobnost i mogućnost. Derbi je posebna utakmica i ranije se dešavalo da neko više ulaže. Bitno je kada mi ulažemo da radimo strateški dobro i tako da odmeravamo snage, prava strategija znači da možeš da budeš konkurentan", rekao je on.

Utakmicu će suditi Novak Simović.

"Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Ne znam šta da kažem, nadam se da nema razloga, da nije potrebno u ovakvoj utakmici da pričamo o sudijama. Do sada i derbije koje je on sudio, bili su dobri. Sećam se nekih koji su bili strašni. Sudija koji nije dugo sudio derbi, zabrinuo sam se da će možda on suditi, Pavle Ilić. Ovaj je internacionalac, imao sam pozitivna i negativna iskustva. Nema razloga da ne sudi dobro, nikome nije u korist, pogotovo što trenutno nismo konkurentni, očekujem dobro suđenje", rekao je Stanojević.

Kapiten Partizana golman Aleksandar Jovanović rekao je da ga raduje dobar rad ekipe iz prethodne nedelje i da mu to daje samopouzdanje da će crno-beli pružiti partiju koja zaslužuje dres Partizana.

"Svesni smo da smo imali loš period, to je iza nas. Sutra je veliki dan, ne treba preveliki motiv, daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu. Za svaku utakmicu se spremam isto, daću sve od sebe da pomognem oekipi i donesem bod ili bodove", naveo je on.

Jovanović je rekao da ne bi izdvajao nijednog protivničkog igrača, ali je rekao da je jača strana Zvezde ofanzivni deo tima, a da su se "crveno-beli" pojačali i na krilima.

"I prošle godine je bila ista priča i na kraju se određeni deo utakmice završio kako smo mi hteli. Sutra je 90 minuta, igramo u našoj kući, ko god da dođe u našu kuću nikada neće biti favorit", rekao je Jovanović i dodao da se nada da će biti navijača na stadionu.

Teme