Web Analytics
Za upad na teren tokom derbija uslovna kazna od šest meseci zatvora, 100.000 dinara i zabrana - BetaRS

Za upad na teren tokom derbija uslovna kazna od šest meseci zatvora, 100.000 dinara i zabrana

Fudbal | Izvor: Beta | 25.09.2024 | access_time 14:35
Za upad na teren tokom derbija uslovna kazna od šest meseci zatvora, 100.000 dinara i zabrana
Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je danas saopštilo da je sa Sašom J. (33) zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela "nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu" koje je izvršio u ponedeljak, na fudbalskoj utakmici Partizana i Crvene zvezde.

Po sporazumu, strane su saglasne da Viši sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine i da novčanu kaznu od 100.000 dinara koju je dužan da plati u roku od tri meseca od dana pravosnažnosti presude.

Ukoliko ne plati novčanu kaznu u tom roku ili ako plati samo deo, sud će mu kaznu, odnosno njen deo, zameniti kaznom zatvora u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika, piše u saopštenju.

Saši J, po sporazumu treba da bude izrečena i mera bezbednosti – zabrana prisustvovanja od tri godine fudbalskim utakmicama prvog tima u muškoj konkurenciji Partizana.

On će biti dužan da neposredno pre tih utakmica dolazi u policijsku stanicu i tu ostaje do kraja tih utakmica.

Saša J. je priznao da je na stadionu Partizana u ponedeljak, 23. septembra tokom utakmice protiv Crvene zvezde, "u stanju uračunljivosati, svestan dela i njegove zabranjenosti, neovlašćeno ušao na teren tako što je preskočio zaštitnu ogradu na južnoj tribini".

Potom je pretrčao teren i policiija ga je uhapsila kada je prilazio tribini navijača Crvene zvezde.

Teme