Web Analytics
Netanjahu: Izrael će koristiti silu protiv Hezbolaha dok se stanovnici severa ne vrate - BetaRS

Netanjahu: Izrael će koristiti silu protiv Hezbolaha dok se stanovnici severa ne vrate

Svet | 25.09.2024 | access_time 20:00
Netanjahu: Izrael će koristiti silu protiv Hezbolaha dok se stanovnici severa ne vrate
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će njegova zemlja koristiti silu protiv Hezbolaha u Libanu dok se stanovnici severnog Izraela ne vrate kući.

"Mi nanosimo udarce Hezbolahu koje nije mogo da zamisli, činimo to snagom i trikovima. Ja mogu da vam obećam jednu stvar: nećemo stati dok se oni ne vrate kući", rekao je Netanjahu u video poruci koju je objavio njegov kabinet, preneo je Frans pres.

Jedan neimenovani izraelski zvaničnik izjavio je u međuvremenu za CNN da je Netanjahu dao odobrenje svojoj vladi da se uključi u napore SAD u posredovanju za prekid vatre u Libanu.

Netanjahu je dao odobrenje uz uslov da svaki dogovor mora omogućiti povratak izraelskih civila u njihove domove u severnom Izraelu i kasnije dodao da neće mirovati dok se to ne dogodi.

U razgovore o prekidu vatre uključen je savetnik Bele kuće Amos Hohštajn,ali Amerikanci ne razgovaraju direktno sa Hezbolahom.

CNN je danas javio da SAD hitno rade na planu za smanjenje napetosti Hezbolaha i Izraela u vreme pojačane zabrinutosti da bi se sukob mogao proširiti.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika