Web Analytics
Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Borac u prvoj utakmici sezone u ABA ligi - BetaRS

Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Borac u prvoj utakmici sezone u ABA ligi

Kosarka | Izvor: Beta | 25.09.2024 | access_time 21:10
Košarkaši Partizana ubedljivo pobedili Borac u prvoj utakmici sezone u ABA ligi
Košarkaši Partizana pobedili su danas na svom terenu Borac iz Čačka 96:66 (24:19, 22:17, 31:12, 19:18), u prvom kolu ABA lige.

Ulaz na utakmicu je bio besplatan, a utakmici u Beogradskoj areni prisustvovalo je 18.302 gledalaca.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Karlik Džouns sa 14 poena, Dvejn Vašington sa 13 poena, Aleksej Pokuševski i Isak Bonga sa po 11 poena i šest skokova, i Sterling Braun sa 11 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U ekipi Borca najefikasniji su bili bivši košarkaš Partizana Đorđe Gagić sa 13 poena, Paulijus Valinskas sa 12 poena, i Majkl Smit i Justas Furmanavičijus sa po 10 poena.

Košarkaši Partizana su krajem prve i početkom druge četvrtine napravili seriju 14:5 i od 16:15 došli do prednosti 30:20.

Najveća prednost Partizana u drugoj četvrtini bila je 16 poena razlike, a na poluvreme su vodili 46:36.

Košarkaš Partizana Isak Bonga pogodio je šut za tri poena koji je doneo domaćinu prednost od 21 poen razlike sa šest minuta do kraja treće četvrtine. Trojka Bonge ispraćena je gromoglasnom reakcijom navijača Partizana i ovacijama Bongi kad je izlazio iz igre.

Reprezentativac Srbije u redovima Partizana Vanja Marinković ležao je u bolovima na parketu krajem treće četvrtine, nakon što je zadobio udarac u lice za koji nije dosuđen faul, ali se ubrzo pridigao i nastavio sa igrom.

Najveća prednost Partizana na utakmici iznosila je 33 poena krajem treće četvrtine.

Košarkaši Partizana pogodili su 16 šuteva za tri poena iz 29 pokušaja, dok su igrači Borca od 13 šuteva spolja pogodili četiri.

Partizan će u narednom kolu igrati u Subotici protiv Spartaka, dok će Borac dočekati Krku.

Partizan će 3. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Baskonije, u prvom kolu Evrolige.

Teme