Web Analytics
Fenerbahče ne pušta košarkaše u reprezentaciju zbog selektora Atamana - BetaRS

Fenerbahče ne pušta košarkaše u reprezentaciju zbog selektora Atamana

Kosarka | Izvor: Beta | 25.09.2024 | access_time 22:45
Fenerbahče ne pušta košarkaše u reprezentaciju zbog selektora Atamana
Košarkaški klub Fenerbahče neće pustiti svoje igrače u reprezentaciju Turske, nakon što je selektor Ergin Ataman podržao velikog fudbalskog rivala Galatasaraj tokom jedne prijateljske utakmice.

Ataman, koji je navijač fudbalskog kluba Galatasar, predvodi selekciju Turske od 2022. godine, a trener grčkog Panatinaikosa je od 2023. godine.

Tokom prijateljske utakmice Panatinaikosa i Galatasaraja u utorak, Ataman je naljutio navijače Fenerbahčea gestikulacijom. On je podigao jedan prst, a zatim tri prsta, navodeći rezultat 3:1 i pobedu Galatasaraja protiv Fenerbahčea u turskoj fudbalskoj ligi.

Ataman se izvinio zbog "neplanirane" proslave i rekao da definitivno nije nameravao da uvredi ničiju zajednicu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Ja sam trener koji u svakoj prilici izražava poštovanje Fenerbahčeovoj zajednici, ali naglašavam da sam jedan od njegovih najljućih rivala na terenu. Svestan sam da su moji jučerašnji postupci izazvali nelagodu u Fenerbahčeovoj zajednici. Takođe bih želeo da izrazim iskrenu tugu zbog percepcije koja se napravila onako kako to nisam želeo", rekao je on.

Fenerbahče je u odgovoru saopštio da neće dozvoliti nijednom igraču da nastupa za reprezentaciju dok je Ataman na čelu.

"Ono što je uradio pred milionima gledalaca je u potpunoj suprotnosti sa dostojanstvom i identitetom pozicije selektora. Reprezentacija pripada svima nama. Svaki pojedinac koji je deo ovog tima mora da se ponaša svesno i odgovorno", piše u saopštenju.

Fenerbahče je naveo da je Ataman takvim ponašanjem pokazao nepoštovanje prema zajednici, mestu selektora, pa čak i prema Turskoj.

Turska će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati 22. i 25. novembra protiv Mađarske.

Teme