Web Analytics
Bivši MVP NBA lige Derik Rouz završio karijeru - BetaRS

Bivši MVP NBA lige Derik Rouz završio karijeru

Kosarka | Izvor: Beta-AP | 26.09.2024 | access_time 14:20
Bivši MVP NBA lige Derik Rouz završio karijeru
Nekadašnji košarkaš Čikaga i najkorisniji igrač NBA lige iz 2011. godine Derik Rouz saopštio je danas da je završio karijeru.

"Verovali ste u mene kroz uspone i padove, moja konstanta kada se sve drugo činilo neizvesnim", naveo je 35-godišnji Rouz na Instagramu u poruci u kojoj je potvrdio da je završio karijeru.

Čikago je Rouza izabrao kao prvog pika 2008. godine na draftu, a u sezoni 2008/2009 proglašen je za najboljeg početnika. Dve sezone kasnije Rouz je bio najkorisniji igrač (MVP) lige i tri puta u prve četiri sezone u ligi biran je u ol-star tim.

Zbog teške povrede kolena tokom plej-ofa 2012. godine odsustvovao je gotovo dve pune sezone, zbog čega je u više navrata nameravao da završi karijeru, ali se uvek vraćao.

Osim za Čikago, igrao je za Njujork, Detroit, Minesotu i Klivlend, a poslednju sezonu za Memfis, grad koji je zvao domom zbog jedne sezone na koledžu. Prošle sezone odigrao je 24 utakmice za Grizlise.

U 723 utakmica u regularnom delu lige Rouz je prosečno postizao 17,4 poena uz 5,2 asistencije.

Pre nego što je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena pre 12 godina, u proseku je postizao 21 poen po utakmici, a u sezonama posle toga imao je u proseku 15,1 poen.

Teme