Web Analytics
U Botaničkoj bašti 'Jevremovac' otvoren Art+science festival - BetaRS

U Botaničkoj bašti 'Jevremovac' otvoren Art+science festival

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 26.09.2024 | access_time 14:25
U Botaničkoj bašti 'Jevremovac' otvoren Art+science festival
Foto: CPN/Marko Spasojevic
U Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu danas je otvoren deveti "Art+science festival" gde će posetioci do kraja oktobra na izložbi "Preplitanja" mati priliku da vide radove domaćih i međunarodnih umetnika posvećene uticaju čoveka i tehnologije na prirodu i biodiverzitet.

"Art+science festival" je deo aktivnosti Centra za promociju nauke u okviru projekta EUropean Digital Deal, navedeno je u saopštenju.

"U vremenu kada tehnologija veoma brzo napreduje i oblikuje skoro svaki segment našeg života, susrećemo se sa brojnim izazovima, kao što su klimatske promene i zaštita životne sredine, a upravo izložba ‘Preplitanja’ nam pokazuje kako zapravo tehnologija i čovek utiču na sam biodiverzitet", kazala je v.d. direktorka Centra za promociju nauke Danijela Vučićević.

Rukovodilac art+science programa Dobrivoje Lale Erić kazao je da su, pristupajući Botaničkoj bašti Jevremovac kao živoj pozornici, želeli da naglase "suptilne, često i nevidljive odnose između biljnih vrsta koje se čuvaju i neguju u Bašti i bogatstva mikrosvetova koji se unutar ovog jedinstvenog ekosistema povezuju, razvijaju, dopunjuju".

Posetioci će, uz pomoć mobilne aplikacije "Via Ventura", rada studenata Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, moći da kroz interaktivno iskustvo istraže bogatstvo botaničkog sveta Botaničke bašte, šetajući stazama izložbe "Preplitanja".

Izložba "Preplitanja" će, sa više od trideset raznovrsnih pratećih sadržaja i programskih aktivnosti, poput edukativnih radionica, predavanja, diskusija, performansa i vođenih tura, biti otvorena do 31. oktobra.

Publici će, kako je najavljeno, biti slobodan ulaz tokom "Noći istraživača", u petak, 27. septembra, kao i poslednjeg dana festivala, 31. oktobra.

Prisustvo svim pratećim programima je slobodno, ali je potrebno prijaviti se putem stranice - artandscience.rs .

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori