Web Analytics
Zelena i niskougljenična razvojna politika Kine otvara nove prilike - BetaRS

Zelena i niskougljenična razvojna politika Kine otvara nove prilike

Svet | 27.09.2024 | access_time 11:40
Zelena i niskougljenična razvojna politika Kine otvara nove prilike
Fotografija iz drona prikazuje kamione koji prevoze komponente vetroturbina u fabrici opreme za energiju vetra u Tongliaou, u kinskoj autonomnoj regiji Unutrašnja Mongolija (Sinhua/Lian Džen)

Zelena i niskougljenična razvojna politika Kine karakteriše se svetlim tačkama i stvara nove mogućnosti, izjavio je zvaničnik kineske energetske administracije, prenosi Sinhua.

Energija vetra i fotonaponska energija postale su glavni doprinosi u novoinstaliranim kapacitetima Kine i predstavljaju važne sile u energetskom sistemu zemlje, rekao je Pan Huimin, zvaničnik Nacionalne energetske administracije, tokom poslednje runde "Kineskog ekonomskog okruglog stola", sveobuhvatne medijske platforme za razgovor koju organizuje novinska agencija Sinhua.

Od 2020. godine, četiri godine uzastopno, godišnji novoinstalirani kapacitet vetroenergije i fotonaponske energije u Kini premašuju 100 miliona kilovata, što čini više od 50 procenata ukupno dodatnog instaliranog energetskog kapaciteta svake godine, naveo je Pan.

Razvoj energije vetra i fotonaponske energije pomogao je da Kina postane kamen temeljac globalne energetske transformacije, dodao je Pan, naglasivši da su relevantne industrije obezbedile visokokvalitetne proizvode i rešenja širom sveta.

Industrije energije vetra i fotonaponske energije u Kini dale su opipljiv doprinos pomaganju preduzećima u postizanju zelenog i niskougljeničnog razvoja, rekao je Pan.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika