Web Analytics
SSP: Beogradska vlast nesposobna, nije isplatila ni subvencije za decu koja idu u privatne vrtiće - BetaRS

SSP: Beogradska vlast nesposobna, nije isplatila ni subvencije za decu koja idu u privatne vrtiće

Politika | 28.09.2024 | access_time 11:00
SSP: Beogradska vlast nesposobna, nije isplatila ni subvencije za decu koja idu u privatne vrtiće
Foto: Beta/Dragan Gojic

Potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Beograd Tijana Šerbula ocenila je danas da je još jedan dokaz da je vlast u Beogradu "nesposobna i bahata", taj što subvencije za decu koja idu u privatne vrtiće još nisu isplaćene.

"Pored toga što još uvek nisu svi roditelji po detetu dobili 20.000 dinara za udžbenike, još jedan dokaz da je gradska kasa prazna je taj što subvencije za decu koja idu u privatne vrtiće još nisu isplaćene i očekuju se tek kada se izglasa republički rebalans budžeta", navela je Šerbula u pisanoj izjavi.

Kazala je da gradonočelnik Beograda Aleksandar Šapić sigurno ne bi plaćao bilborde i reklame i, kako je navela, "nameštao tendere" da zna kako je to kada roditelji nemaju da plate i čekaju grad mesec dana.

"Zato su mu građani Beograda dva puta poručili da ga ne žele, i opet će, ali će ga na slobodnim izborima konačno i smeniti sa vlasti", rekla je Šerbula.


SSP: Naselja Stepa Stepanović i Vojvode Vlahović na Voždovcu neće dobiti osnovne škole

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) beogradske opštine Voždovcu saopštio je danas da ni nakon novog rebalansa budžeta Beograda za 2024, stanovnici naselja Stepa Stepanović i Vojvode Vlahović neće dobiti osnovne škole koje im je "naprednjačka vlast obećala pre 11 godina".

"Ne interesuje Šapića, Vesića, Malog i Vučića što u školi 'Danilo Kiš' uči 500 učenika više od kapaciteta, dok naselje Vojvoda Vlahović nema nijednu školu, zbog čega su roditelji primorani da decu voze u okolna naselja", naveo je u pisanoj izjavi predsednik odbora SSP Voždovac Nenad Petrović.

Kako je kazao, naprednjaci "mirno spavaju iako znaju da maltretiraju decu, prosvetne radnike i roditelje jer su nesposobni" i pare građana umesto u obrazovanje troše na "koruptivne projekte kojima pune džepove omiljenih režimskih investitora".

Teme