Web Analytics
Menadžer 'Jure' u Leskovcu suspendovan zbog napada na radnice - BetaRS

Menadžer 'Jure' u Leskovcu suspendovan zbog napada na radnice

Društvo | Izvor: Beta | 28.09.2024 | access_time 19:35
Menadžer 'Jure' u Leskovcu suspendovan zbog napada na radnice
Kompanija "Jura" u Leskovcu saopštila je danas da je suspendovala menadžera te fabrike povodom toga što je u petak, prema navodima svedoka, bacao stolice i vikao na dve radnice, nakon čega su one zbog stresa zatražile lekarsku pomoć u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice.

U saopštenju "Jure" se navodi da je rukovodstvo kompanije preduzelo sve raspoložive mere iz njihove nadležnosti, da bi utvrdilo sve činjenice i okolnosti vezane za taj "nemio događaj".

"Lice za koje postoji sumnja da je svojim ponašanjem prekršilo radnu disciplinu prekoračenjem svojih ovlašćenja je odlukom menadžmenta već suspendovano sa posla, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Ukoliko se utvrdi da je došlo do prekršaja radne discipline zaposleni će biti sankcionisan, ne isključujući ni mogućnost otkaza, "na način kako to propisuje Zakon o radu Republike Srbije".

"Jura" je u saopštenju izrazila žaljenje zbog toga što su radnice doživele neprijatnost, zbog čega su bile prinuđene da zatraže i medicinsku pomoć.

Iz "Jure" su istakli da se "u njihovoj kompaniji zapošljavaju sve kategorije ljudi, bez obzira na lična svojstva, pa tako i kandidati sa zdravstvenim smetnjama".

"Duboko verujemo da zdravstvene smetnje ne mogu i ne smeju da budu prepreka ni prilikom zapošljavanja, a ni prilikom rada. Vrednosti koje mi zastupamo apsolutno su suprotne činu pojedinca koji je za nas ne samo nemoralan, već i potencijalno visoko protivzakonit. Ukazujemo da ćemo, kako naše zaposlene, tako i javnost, zbog izražnog interesovanja blagovremeno upoznati sa ishodom postupka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će menadžment kompanije preduzeti sve sto je u njihovoj moći da, u saradnji sa zdravstvenim i drugim ustanovama, zaposlenima pruži odgovarajuću pomoć "kako bi prevazišle posledice ovog incidenta i oporavile se u najkraćem mogućem roku".

"Kompanija 'Yura corporation' se do sada, a u vezi sa brojnim insinuacijama i neistinama sa kojima se dovodila u vezu, nije oglašavala, ali u ovom trenutku i povodom incidenta koji se dogodio oseća snažnu potrebu da pravovremeno i istinito obavesti javnost", zaključuje se u saopštenju.

Teme