Web Analytics
EPS: Sve manje plaćanja na blagajnama, sledi postepen prestanak blagajničkog rada - BetaRS

EPS: Sve manje plaćanja na blagajnama, sledi postepen prestanak blagajničkog rada

Ekonomija | 01.10.2024 | access_time 12:35
EPS: Sve manje plaćanja na blagajnama, sledi postepen prestanak blagajničkog rada
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je najavila da će usled unapređenja efikasnosti, digitalizacije usluga i optimizacije troškova od 1. novembra sukcesivno prestajati blagajnički rad u njenim poslovnicama. 
 
Kako je navedeno, 87 odsto građana račune za električnu energiju plaća preko portala "Uvid u račun", poslovnih banaka i Pošte Srbije, a svega 13 odsto na blagajnama EPS-a.

Od 1. novembra do 30. oktobra 2025. korisnici koji budu plaćali račune preko portala i aplikacije "Uvid u račun" ostvariće popust od 30 dinara na narednom računu i na taj način neće imati trošak provizije.

Za građane koji žele da izmire račune na šalterima Poštanske štedionice u narednih šest meseci omogućena je niža provizija u iznosu od 30 dinara. Takođe, EPS je ranije svima koji pređu na elektronski račun omogućio dodatni popust od 50 dinara na svakom narednom računu.

Broj korisnika elektronskog servisa "Uvid u račun" premašio je 600.000, što je dodatno ubrzalo trend smanjenja broja transakcija na blagajnama. Na portalu i aplikaciji građani mogu da preuzmu i plate račun, imaju pregled potrošnje i uplata u poslednje tri godine, kao i niz drugih korisnih informacija, naveo je EPS.

Građani će u poslovnicama EPS, kao i do sada, moći da dobiju sve informacije o ugovorima i računima, kao i da podnesu reklamacije.

Teme