Web Analytics
Ekološko udruženje: Potrebna strategija za rešavanje ekoloških problema u Sjenici - BetaRS

Ekološko udruženje: Potrebna strategija za rešavanje ekoloških problema u Sjenici

Životna sredina | Izvor: Beta | 01.10.2024 | access_time 14:55
Ekološko udruženje: Potrebna strategija za rešavanje ekoloških problema u Sjenici
Foto: Beta/Nenad Petrovic
U Sjenici su za rešavanje ekoloških problema potrebni dobra strategija i "komunikacija u zdravom političkom ambijentu", ocenio je danas predstavnik Ekološkog udruženja "Ecoprime" Emir Halković.

On je u emisiji "Zeleni minuti" Radija Sto plus rekao da Sjenicu najviše pogađaju nesanitarna deponija "Goveđak", otpadne vode koje se bez prečišćavanja ulivaju u Sjeničko jezero, divlje deponije u seoskom delu opštine i individualna ložišta.

Halković je ukazao i da sve više broja automobila u gradu nema kontrolu prečišćivača izduvnih gasova, a rekao je i da se tokom vojnih vežbi na Pešterskoj visoravni "u vazduh ispuštaju razni kontaminenti koje je neophodno regulisati".

Dodao je da udruženje "Ecoprime" radi na projektu mapiranja izvorišta Sjenice da bi građani imali informacije o fizičko-hemijskoj analizi i mikrobiološkim parametrima vode koju koriste.

Halković je naveo da je to udruženje učestvovalo u realizaciji projekta Eko-kamp "Pešter" kada je promovisan ekološki potencijal Sjenice i radilo se na uređenju zelenih površina u gradu.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina