Web Analytics
Ministarstvo: Zlatna i tri srebrne medalje za srpske učenike na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi - BetaRS

Ministarstvo: Zlatna i tri srebrne medalje za srpske učenike na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi

Društvo | 03.10.2024 | access_time 11:05
Ministarstvo: Zlatna i tri srebrne medalje za srpske učenike na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi
Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija
Četiri učenika Računarske i Matematičke gimnazije u Beogradu i Gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru osvojili su zlatnu i tri srebrne medalje na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Ohridu za učenike srednjih škola, saopštilo je danas Ministarstvo informisanja i telekomunikacijama, koje je učenicima uputilo čestitke.

Zlatnu medalju osvojio je učenik Računarske gimnazije u Beogradu Miloš Milutinović, dok su srebrne medalje osvojili đaci Matematičke gimnazije u Beogradu Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović, kao i učenik gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru Nemanja Majski.

"Ovo je još jedan u nizu veoma zapaženih uspeha naših mladih informatičara na evropskim i svetskim takmičenjima. Ministarstvo i ovom prilikom upućuje iskrene čestitke, izražava poštovanje i zahvalnost članovima našeg tima, kao i stručnjacima koji su ih pripremali, na postignutim izuzetnim rezultatima", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će, kako se dodaje, u narednom periodu organizovati svečani prijem za dobitnike medalja na tom međunarodnom takmičenju i tom prilikom nosiocima medalja uručiti nagrade.

Teme