Web Analytics
TSC izgubio od Astane u prvom kolu Lige konferencija - BetaRS

TSC izgubio od Astane u prvom kolu Lige konferencija

Fudbal | Izvor: Beta | 03.10.2024 | access_time 21:00
TSC izgubio od Astane u prvom kolu Lige konferencija
Fudbaleri TSC-a izgubili su danas na gostujućem terenu u Almatiju od Astane 0:1, u prvom kolu Lige konferencija.

Jedini gol postigao je Kipras Kažukolovas u 15. minutu.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći, napadač Astane Džofri Činedu šutnuo je preko gola iz peterca TSC-a u šestom minutu, nakon dobrog centaršuta po zemlji.

Astana je povela u 15. minutu nakon kornera. Nazmi Gripši je uputio centaršut na prvu stativu, Jan Vogorovski je prebacio loptu glavom u peterac TSC-a, a Kipras Kažukolovas je udarcem glavom savladao golmana Veljka Ilića.

Kapiten Astane Marin Tomasov je u 26. minutu primio loptu na desnom krilu i uputio udarac u donji levi ugao gola, ali je Ilić dobro odbranio. Do odbitka je prvi stigao napadač Astane Usmane Kamara, a njegov šut završio je pored desne stative.

Napadač TSC-a Miloš Pantović pogodio je prečku u 29. minutu nakon dobrog driblinga, da bi isti igrač dva minuta kasnije primio loptu ispred šesnaesterca Astane, uspeo da se okrene ka golu lepim potezom i uputio šut koji je završio pored desne stative.

Ekipa iz Bačke Topole ja napadala, vezista Ifet Đakovac pogodio je prečku u 42. minutu, posle jakog udarca sa velike udaljenosti.

Krilni napadač Aleksandar Ćirković pogodio je prečku u 47. minutu, pri pokušaju da pošalje loptu u gornji desni ugao gola.

Astana je uzvratila u 51. minutu kada je Karlo Bartolec centrirao oštro po zemlji u peterac TSC-a u 51. minutu, ali je golman Ilić uspeo da nogom preseče dodavanje. Lopta se od Ilića odbila do Kamare, koji je sa male udaljenosti poslao loptu preko gola TSC-a.

Vezista TSC-a Petar Stanić pokušao je "makazicama" da postigne pogodak u 73. minutu, ali je njegov udarac završio preko gola.

Vezista TSC-a Prestiž Mbongu napravio je sebi poziciju za šut i uputio udarac iz šesnaesterca Astane u 79. minutu, ali je golman Astane Josip Čondrić staloženo uhvatio loptu.

Gol za Astanu koji je postigao Kamara u 89. minutu poništen je zbog ofsajda. Asistent gola Tomasov se nalazio u nedozvoljenoj poziciji pri prijemu lopte.

Stanić je u petom minutu nadoknade vremena drugog poluvremena uputio udarac iz slobodnog udarca, koji je dosuđen nedaleko ispred kaznenog prostora Astane, ali je Čondrić uspeo da dobro odbrani šut i uhvati loptu.

TSC će u narednom kolu 24. oktobra u Bačkoj Topoli dočekati Legiju iz Varšave, dok će Astana igrati u Šrusberiju protiv velškog TNS-a.

Teme