Web Analytics
Košarkaši Zvezde pobedili Pariz u prvom kolu Evrolige - BetaRS

Košarkaši Zvezde pobedili Pariz u prvom kolu Evrolige

Kosarka | Izvor: Beta | 04.10.2024 | access_time 23:15
Košarkaši Zvezde pobedili Pariz u prvom kolu Evrolige
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na gostujućem terenu Pariz sa 80:77 (17:18, 18:25, 23:15, 22:19), u Prvom kolu Evrolige.

U ekipi Crvene zvezde najefikasniji su bili Nemanja Nedović sa 21 poenom, Ajzeja Kanan sa 14 poena, Kodi Miler Mekintajer sa devet poena, uz sedam asistencija i šest skokova, i Nikola Kalinić sa devet poena, uz pet skokova.

Najefikasniji u ekipi Pariza, kojoj je ovo prva evroligaška utakmica u istoriji, bili su Ti-Džej Šorts sa 16 poena, Maodo Lo i Nadir Ifi sa po 12 poena.

Plejmejker Crvene zvezde Miloš Teodosić nije bio u sastavu danas, niti će moći da igra na utakmici drugog kola Evrolige protiv Baskonije, zbog suspenzije koju je zaradio na prošlosezonskoj utakmici protiv Anadolu Efesa.

Plejmejker Zvezde Jago dos Santos asistirao je centru Džoelu Bolomboju za alej-up zakucavanje sa sedam minuta do kraja prve četvrtine, da bi Bolomboj ubrzo posle izblokirao krilo Pariza Tajsona Vorda pri pokušaju zakucavanja.

Oba tima su loše počela utakmica ofanzivno, Zvezda je vodila 5:2 sa šest minuta do kraja prve četvrtine, pre nego što je centar Pariza Kevarijus Hejs pogodio svoju drugu poludistancu na utakmici da smanji Zvezdino vođstvo.

Zvezda je napravila seriju 7:0 i imala prednost 12:4 sa tri minuta do kraja prve četvrtine, pre nego što je plejmejker Pariza Maodo Lo postigao sedam poena u tri poseda zaredom.

Plejmejker Pariza Ti-Džej Šorts je košem na samom kraju prve četvrtine doneo Parizu prvo vođstvo na utakmici 18:17, nakon što je napao svog čuvara jedan na jedan i uspeo da pogodi šut sa velikim lukom.

Šorts je na početku druge četvrtine nastavio da igra dobro. Prvo je uspeo je da se odličnom fintom oslobodi od beka Zvezde Nemanje Nedovića i poentira za 22:17, pa je onda dva puta iz pik-en-rol situacije asistirao za Hejsa.

Nedović je vratio Zvezdi vođstvo 27:26 sa pet minuta do kraja druge četvrtine pogotkom za tri poena, nakon što je isti igrač u ranijim posedima u drugoj četvrtini uspeo da pogodi još jednu trojku i težak šut sa zadrškom preko odbrambenog igrača.

Pariz je vođstvo vratio preko Kolina Malkoma, koji je uspeo da pogodio šut pod nesportskim faulom sa tri minuta do kraja druge četvrtine za 31:30.

Šorts je pogotkom sa poludistance doneo Parizu vođstvo 39:33, da bi isti igrač uspeo da iznudi faul za tri slobodna bacanja u poslednjem posedu druge četvrtine. Šorts je pogodio prva dva slobodna bacanja i promašio treće, ali je Mikael Jantunen uspeo da uhvati ofanzivni skok i poentira za prednost Pariza 43:35 na kraju druge četvrtine.

Vord je pogodio koš pod faulom sa osam minuta do kraja treće četvrtine, i doneo Parizu vođstvo 47:37.

Centar Zvezde Luka Mitrović napravio je dva brza faula na početku treće četvrtine, i pridružio se drugom Zvezdinom centru Bolomboju kao jedini igrač na utakmici sa tri lične greške.

Zvezda je posle nesportskog faula krila Pariza Leopolda Kavalijera napravila seriju 11:0 na samom kraju treće četvrtine, i smanjila prednost Pariza na 53:51.

Nedović je pogodio još jednu trojku, da bi nedugo zatim plejmejker Zvezde Kodi Miler Mekintajer pronašao Mitrovića za otvoreno polaganje koje je donelo Zvezdi izjednačenje na kraju treće četvrtine 58:58.

Zvezda je bolje počela poslednju četvrtinu, Jantunen je pri prednosti Zvezde 64:60 pogodio trojku za Pariz, ali je posed posle toga Nedović pogodio još jedan šut spolja i postavio rezultat 67:63 sa sedam minuta do kraja utakmice.

Bek Pariza Nadir Ifi vratio je prednost svom timu 68:67 pogotkom za tri poena iz driblinga, ali je Nedović ponovo uzvratio sa pogotkom za tri poena u narednom posedu.

Krilo Zvezde Nikola Kalinić je pogotkom za tri poena iz velike udaljenost uz zvuk sirene doneo svom timu prednost 73:70 sa pet minuta do kraja utakmice.

Šorts je pogodio šut za dva poena iz driblinga, da bi na drugom kraju terena Miler Mekintajer takođe pogodio šut sa poludistance i postavio rezultat 77:72 za Zvezdu sa dva minuta do kraja.

Oba tima imaju problem sa postizanjem poena u samoj završnici utakmice. Pariz napada prevashodno preko Šortsa, koji je, pri rezultatu 77:74 za Zvezdu sa 40 sekundi do kraja, pokušao dodavanjem da pronađe Hejsa za zakucavanje, ali Hejs nije uspeo da uhvati loptu.

Utakmica je ušla u penal završnicu, oba tima su faulirala jedni druge i slali ih na liniju za slobodna bacanja.

Na kraju je Pariz imao četiri sekunde da uputi šut za izjednačenje pri vođstvu Zvezde 80:77, ali Ifi nije uspeo da šutne na vreme.

Zvezda će u narednom kolu u Beogradu dočekati Baskoniju, dok će Pariz igrati na gostujućem terenu protiv Olimpije iz Milana.

Teme