Web Analytics
Ilon Mask prvi put učestvovao na Trampovom mitingu - BetaRS

Ilon Mask prvi put učestvovao na Trampovom mitingu

Svet | Izvor: Beta-AP | 06.10.2024 | access_time 16:35
Ilon Mask prvi put učestvovao na Trampovom mitingu
Izvršni direktor kompanije Tesla i vlasnik društvene mreže Iks (X) Ilon Mask prvi put se pojavio na predizbornom mitingu kandidata Republikanaca za predsednika SAD, Donalda Trampa.

Mask, koji je i generalni direktor kompanije SpejsIks (SpaceX), kazao je da je bivši predsednik SAD Tramp jedini kandidat koji može da "očuva demokratiju u Americi".

On se u subotu Trampu pridružio u Butleru, u Pensilvaniji, na mestu gde je na bivšeg predsednika pokušan atentat u julu.

Mask koji je nosio kačket sa sloganom Trampove kampanje "Učinimo Ameriku ponovo velikom" je rekao da će ovo biti poslednji američki izbori, ako Tramp ne pobedi. 

To je bio prvi put da se Mask pridružio jednom od Trampovih skupova i svojevrsni dokaz njihovog sve dubljeg savezništva u poslednjem delu kampanje uoči predsedničkih izbora.

Tramp je rekao da će izabrati Maska da vodi komisiju za efikasnost vlade, ako se vrati u Belu kuću nakon predsedničkih izbora, koji će biti održani u novembru.

Mask je i ranije pokušavao da prikaže Trampa kao šampiona slobode govora, tvrdeći da demokrate žele "da oduzmu slobodu govora, pravo na nošenje oružja i pravo na glasanje".

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika