Web Analytics
Vučić čestitao nadbiskupu Nemetu imenovanje za kardinala: 'To je velika čast i za Srbiju' - BetaRS

Vučić čestitao nadbiskupu Nemetu imenovanje za kardinala: 'To je velika čast i za Srbiju'

Društvo | 06.10.2024 | access_time 17:00
Vučić čestitao nadbiskupu Nemetu imenovanje za kardinala: 'To je velika čast i za Srbiju'
kc.org.rs
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je nadbiskupu beogradskom Ladislavu Nemetu sticanje zvanja kardinala istakavši da je to istovremeno priznanje i čast i za čitavu Srbiju.


"Vaša Eminencijo, primite iskrene čestitke povodom sticanja zvanja kardinala kojim Vas je nagradio papa Francisko. Vaše novo zvanje je veliko priznanje i čast, kako za Vas lično, tako i za Beogradsku nadbiskupiju ali i za Beograd i čitavu Srbiju", istakao je Vučić.

Kako je Vučić naveo, "od posebne je važnosti što je ono stiglo u godini u kojoj smo zajedno proslavili stotu godišnjicu Beogradske nadbiskupije".

"Dodatni je motiv za dalje produbljivanje odnosa Republike Srbije i Rimokatoličke crkve, za unapređenje hrišćanskih vrednosti, međusobnog razumevanja i tolerancije, kao temeljnih principa na kojima je sazdano naše društvo i civilizacijski krug kome pripadamo", poručio je u čestitki Vučić.

Papa je imenovao je beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta za kardinala, saopšteno je danas iz beogradske nadbiskupije.

Nabiskup Nemet će biti uveden u službu kardinala 8. decembra, kada će se u Vatikanu održati konzistorij za stvaranje novih kardinala među kojima je i beogradski nadbiskup.

Kako su istakli u beogradskoj nadbiskupiji, to je "prvi kardinal u istoriji Katoličke Crkve u Srbiji, do sada su bili u rangu biskupa i nadbiskupa".

Teme