Web Analytics
Vučić na Hamburškoj konferenciji o održivosti - BetaRS

Vučić na Hamburškoj konferenciji o održivosti

Politika | 07.10.2024 | access_time 12:15
Vučić na Hamburškoj konferenciji o održivosti
Foto: Beta/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je po dolasku u Hamburg, gde učestvuje na konfereniji o održivosti, izrazio zahvalnost nemačkom kancelaru i hamburškom gradonačelniku na toplom dočeku i rekao da je srećan da učestvuje na tako prestižnom globalnom događaju.

Uz fotografiju sa kancelarom Olafom Šolcom i gradonačelnikom Hamburga Peterom Čenčerom (Tschentscher) Vučić je na Vučić je na svom Instagram profilu naveo da je Hamburška konferencija "ključna platforma za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti sveta".

"Održivost nije samo reč, to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno i verujem da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima", napisao je Vučić.

Vučić je dodao da konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, da bi razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnost za unapređenje politika koje će zaštititi životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu.

Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Nemačkoj, a planiran je i njegov susret sa kancelarom Šolcom.

(beta/cmg)

Teme