Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 8. oktobar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 8. oktobar 2024. godine

Društvo | 08.10.2024 | access_time 10:30
Naslovne strane za utorak, 8. oktobar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 8. oktobar 2024. godine, pišu o sednici Skupštine Srbije o zabrani iskopavanja litijuma i bora, najavama da će Srbija biti deo alijanse za kritične sirovine, poplavama u Bosni i Hercegovini i drugim temama.

BLIC - O reakcijama regiona na poplave u Bosni i Hercegovini, list piše pod naslovom "Složni kad je najteže". List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle sastanka sa nemačkim kancelarom: "Dug i otvoren razgovor sa Šolcom".

VEČERNJE NOVOSTI - "Trgovci 'deru', a Komisija uspavana", o cenama u supermarketima. O najavi da će srpska roba ponovo moći na Kosovo preko prelaza Merdare, list piše "Kurtijev trik sa srpskom robom".

DANAS - "Srbija ulaže milijardu evra, a zarada će biti nikakva", pokazuje analiza ekonomista o projektu "Jadar". "Nikad nije bila veća opasnost nad Srbijom", ocenjuju opozicioni poslanici na sednici parlamenta o litijumu.

NOVA - "Odsudna bitka Srbije", o sednici Skupštine Srbije o litijumu. O problemima s preduzećem "Elektrovojvodina", list piše u tekstu "Bez ostavki i smena zbog haosa sa računima za struju" građana.

POLITIKA - Premijer Srbije Miloš Vučević za list navodi "Severna Makedonija nema bližeg prijatelja od Srbije". "Alijansa sa Nemačkom za mineralne sirovine", piše list. O sednici Skupštine o litijumu u tekstu "Vlast dala opoziciji poslanike za kvorum".

Teme