Web Analytics
Nestorović (Ekološki ustanak): Profesori ETF-a podneli ostavke zbog pritiska da podrže 'Rio Tinto' - BetaRS

Nestorović (Ekološki ustanak): Profesori ETF-a podneli ostavke zbog pritiska da podrže 'Rio Tinto'

Politika | 08.10.2024 | access_time 16:55
Nestorović (Ekološki ustanak): Profesori ETF-a podneli ostavke zbog pritiska da podrže 'Rio Tinto'
Foto: Beta/ Miloš Miškov

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović je danas na sednici Skupšptine Srbije o zahtevu opozicije za zabranu istraživanja i eksploatacije litijuma i bora rekla da su profesori sa Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Beogradu podneli ostavke zbog pritisaka da se pozitivno izjasne o projektu "Jadar".

Nestorović je kazala da vlast konstantno vrši pritisak na građane, profesore i fakultete i da iznosi neistine o tom projektu i kompaniji "Rio Tinto" koja bi da litijum i bor eksploatipše u Jadru.
"Profesori ETF-a danas su podneli ostavke. Ko je vršio na njih pritiske da se izjasne pozitivno o projektu 'Jadar? Očigledno je da nisu svi takvi da su spremni za novac da urade sve", kazala je Nestorović.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić je iz poslaničke klupe, kao predstavnica vladajuće liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", kazala da "ne postoji rečenica koja nije neistinita" u podnetom Predlogu izmena i dopuna Zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima, kojim je opozicija tražila zabranu eksploatacije litijuma i bora.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Ekonomija

Fudbal

Zelena Srbija

IT