Web Analytics
Romandić Petrović (Unija sindikata škola Beograda): Pregovori sa Vladom 'prilično jalovi' - BetaRS

Romandić Petrović (Unija sindikata škola Beograda): Pregovori sa Vladom 'prilično jalovi'

Društvo | 10.10.2024 | access_time 09:30
Romandić Petrović (Unija sindikata škola Beograda): Pregovori sa Vladom 'prilično jalovi'
Foto: Beta/Milan Ilić
Predsednica Unije sindikata škola Beograda Snežana Romandić Petrović ocenila je danas da su pregovori prosvetnih sindikata sa Vladom Srbije oko izjednačavanja plate sa republičkim prosekom "prilično jalovi", kao i da nadležni "nemaju baš sluha da shvate da je situacija kritična".

Ona je za nedeljnik Vreme navela da se razgovori sa Vladom svode na "monologe koji govore samo o tome kako bi bilo kakvo povećanje novca za zaposlene u obrazovanju u ovom trenutku narušilo monetarnu stabilnost države i da nema nikakvog novca".

Dodala je da je Vlada još ove trebalo da obezbedi da plate zaposlenih u prosveti budu izjednačene sa republičkim prosekom, ali da se najavljenim uvećanjem u januaru 2025. godine to neće desiti, već da će to biti približan iznos.

"Igramo se procentima. Nadležni govore o procentima koji lepo zvuče kao da je reklama za 'Eurokrem', a ne da govorimo o zaradama ljudi koji se bave vrlo odgovornim poslom", ocenila je Romandić Petrović.

Navela je da situacija nije samo kritična kada je u pitanju materijalni status prosvetnih radnika, nego je kritično i generalno stanje u školama.

Teme